boat
boat
boat
boat
boat
boat
boat
boat
boat
boat

MS Amore / Rute T4

Luka Trogir - Srednja Dalmacija

Premium

Opis

Od porinuća u 2011. godini, MS Amore nije samo sastavni dio Rivine flote, već i jedan od naših najpopularnijih brodova s visokim udjelom redovnih putnika. Kako bi iskustvo krstarenja bilo još ugodnije, obitelj vlasnika odlučila je za sezonu 2024. sve palube opremiti novim podovima od fine tikovine. Osim toga, sunčana paluba će se produžiti i dobiti jacuzzi. To će stvoriti novi prostor s udobnim sjedećim garniturama na gornjoj palubi, koji se ovisno o vremenskim uvjetima može zatvoriti zaštitom od sunca ili ceradama. Osim toga, sve će kabine imati sušila za kosu. Domaćin i kapetan već godinama je Mario Jurešić, koji je nekoć živio u Njemačkoj pa dobro govori njemački, osim engleskog naravno.

Opći podatci: Dužina 40 m, godina gradnje 2011. 19 kabina – 40 kreveta. Svaka kabina ima svoj tuš/wc, klima uređa i sušilo za kosu.

Potpalublje: 4 dvokrevetne kabine s odvojenim ležajima, 2 kabine s francuskim ležajem, 2 trokrevetne kabine s francuskim ležajem i trećim krevetom pored.

Glavna paluba: 4 dvokrevetne kabine s odvojenim ležajima, 1 kabina s francuskim ležajem.

Gornja paluba: 4 dvokrevetne kabine s odvojenim ležajima, 2 kabine s francuskim ležajem.

Ostalo: Sunčana paluba (280 m²) s tendom na uvlačenje, 45 ležaljki i jacuzzi, stolovi s klupama iza salona na glavnoj palubi za oko 20 osoba, udobne sjedeće garniture u prostoru na natkrivenoj gornjoj palubi, koji se ovisno o vremenskim prilikama može zatvoriti zaštitom od sunca ili ceradama. Platforma za kupanje s tuševima na krmi, salon s klimom za 40 osoba.

Naši brodovi nisu prilagođeni za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Minimalni broj putnika: 22

Dodatno
Kategorija: Premium
Max. 40 Osoba
Kabine s tušom i wc-om
Klima uređaj
Besplatan Wi-Fi
Imate li pitanje?
Rado ćemo odgovoriti na sva vaša pitanja
ponedjeljak – petak
subota
8:00 – 16:30
9:00 – 13:00
 
+49 (0) 89 23 11 000
Ili možete popuniti obrazac za konkretne upite, odgovorit ćemo vam čim prije.

Detalji

Godina gradnje: 2011
Ukupna dužina (m): 40.00 m
Paluba za sunčanje: 250 m2
WiFi Internet: Besplatno
Kabine
Dvokrevetne kabine: 17
Trokrevetne kabine: 2
Jednokrevetne kabine: 0
Četverokrevetne kabine: 0
Kabine s kupaonicom: Da
Klima uređaj: Da
Dodaci
Tuš/wc: 2Ruta

Ruta:
Trogir – Makarska rivijera – otok Korčula – Elafitski otoci – Boka kotorska – Kotor – izlet autobusom po Crnoj Gori – Dubrovnik – Slano – otok Mljet – otok Lastovo – otok Vis – otok Biševo – otok Hvar – otok Brač – Split – Trogir

Ukrcavanje je od 13:00 do 14:00 sati u luci Trogir. Stignete li u Trogir svojim automobilom, možete se dovesti do recepcije našeg parkirališta od 10:00 do 13:00 sati najkasnije. Ovdje možete parkirati automobil, a naši predstavnici na vrijeme će donijeti vašu prtljagu u luku ili na brod. Do luke je potrebno desetak minuta pješice (oko 1100 m) preko pješačkog mosta. Nakon ukrcavanja, naši će vam predstavnici zaželjeti dobrodošlicu uz piće i upoznat ćete posadu i svoje suputnike. Tijekom zakuske za ručak isplovljavamo. Plovimo prema otoku Čiovu za naše prvo plivanje, zatim plovimo dalje prema Makarskoj rivijeri. Noćenje u Makarskoj rivijeri.

Ploveći pored otoka Brača i Hvara, stižemo do poluotoka Pelješca, poznatog po svojem izvrsnom crnom vinu. Nakon duge stanke za plivanje na Pelješcu, odlazimo na otok Korčulu. Starogradska jezgra Korčule jedna je od najljepših u Dalmaciji. Noćenje u rodnom gradu Marka Pola, poznatog moreplovca i pustolova.

Nastavljamo svoje putovanje, ali stat ćemo za plivanje u jednoj uvali na otoku Mljetu. Današnje nam je odredište Elafitsko otočje. Noćenje u malom ribarskom mjestu Suđurađu na otoku Šipanu ili u obližnjoj uvali.

Poslije doručka dižemo sidro i plovimo prema Dubrovniku gdje ćemo obaviti carinske formalnosti. Za oko tri i pol sata, prilazimo krajnjem jugu Hrvatske, napuštamo hrvatske teritorijalne vode i približavamo se Crnoj Gori. Ulazimo u Boku kotorsku okruženu visokim planinama, koja seže 25 km u kopno. Ulazimo dublje u zaljev i prolazimo pored otočića Gospe od Škrpjela. Kad stignemo u Kotor i obavimo carinske formalnosti, s vodičem obilazimo grad. Gradske su zidine zaista jedinstvene, ne opasavaju samo mali trokutasti centar grada već i brdo Sveti Ivan (260 m) koje se uzdiže odmah iza njega. Ne propustite šetnju Kotorom, promatrajte impozantne zidine i mnoštvo zanimljivih atrakcija koje čekaju da budu otkrivene. Noćenje u Kotoru.

Nakon doručka, odlazimo na cjelodnevni izlet autobusom po predivnoj „Zemlji crnih planina“, uz pratnju turističkog vodiča. Iz Kotora autobusom stižemo na planinu Lovćen, odakle se pruža predivan pogled na čitavu Boku kotorsku. Stat ćemo u mjestu Njeguši, ponajviše poznatom po svojem prirodno sušenom pršutu na čistom planinskom zraku. Uživajte u gastronomskoj pauzi uz pršut, sir i svježe pečeni kruh, popraćen čašom crnog vina Vranca. Stižemo u Cetinje, nekadašnji glavni grad Crne Gore i nekadašnju prijestolnicu crnogorskih kraljeva. Posjetit ćemo također dvorac kralja Nikole, danas pretvoren u muzej. Put nas vodi u Budvu, turističku metropolu crnogorske obale. Slijedi vođeni razgled slikovitog Starog Grada. Potom ćete imati slobodnog vremena za šetnju gradom i opuštanje uz kavu. Ako ponesete kupaći kostim, savjetujemo vam da se okupate na predivnoj plaži Mogren, na samo pet minuta od Staroga Grada. Povratak na brod, noćenje u Kotoru.

Tijekom doručka napuštamo Kotor. Za približno šest sati stižemo u Dubrovnik. Prolazimo carinu, a naš vodič dočekat će nas i povesti na vođeni razgled starogradske jezgre sa svojim čuvenim zidinama. Dubrovnik razotkriva svoje nebrojene atrakcije poput muzeja na otvorenom. Vožnja autobusom od luke do starog centra grada traje samo nekoliko minuta. Autobusno stajalište nalazi se u neposrednoj blizini luke, polazak je svakih desetak do dvadesetak minuta, a posljednja vožnja je oko 1 sat ujutro. Karte možete kupiti na kiosku (1,73 €/vožnja) ili kod vozača u autobusu (1,99 €/vožnja) (stanje kolovoz 2023.). Nakon vođenog razgleda grada, imat ćete vremena napretek za samostalno otkrivanje dubrovačkih znamenitosti. Neizostavna šetnja Stradunom, razgledavanje golemih gradskih zidina te vožnja žičarom do 415 metara visokog Srđa s kojeg ćete uživati u savršenom pogledu na grad i more.

Budimo se u Dubrovniku. Za vrijeme ručka opraštamo se od Bisera Jadrana i odlazimo na Elafitske otoke u čijoj ćemo se uvali usidriti i okupati u kristalnom moru. Nastavljamo ploviti prema Slanom i tamo ćemo prenoćiti.

Bezbrižno plovimo prema Pomeni ili Polačama, na Mljetu. Dio otoka proglašen je nacionalnim parkom – dva slana jezera (na većem se nalazi otočić s nekadašnjim samostanom) uski kanal povezuje s morem. Ne propustite priliku za razgledavanje Nacionalnog parka (ulaznica uključuje vožnju brodom do samostana na otočiću i iznosi oko 17 eura, plativo na licu mjesta). Preporučujemo vam da se okupate u slanim jezerima, naime, temperatura vode je uvijek 2 °C viša od morske temperature.

Plovimo prema Lastovu. Otok je sačuvao svoju izvornost, prava je oaza mira s netaknutom bujnom mediteranskom vegetacijom. Prije nekoliko godina Lastovo je dobio status parka prirode (ulaznica oko 4 eura po osobi, plativo na licu mjesta). Nakon stanke za plivanje, usidrit ćemo se u luci Ubli smještenoj u zaštićenoj uvali Velo Lago. Budući da izlet na Lastovo ovisi o vremenskim uvjetima, u slučaju lošeg vremena odlazimo u Velu Luku na Korčuli.

Danas posjećujemo otok Vis. Otok Vis je, poput Lastova, bio zatvoren za strance sve do kraja osamdesetih godina prošlog stoljeća. Ondje gdje se tada nalazila vojna zračna pista, danas su vinogradi. Odsjest ćemo u Komiži, mirnoj luci na zapadnoj obali.

Na samo pet nautičkih milja od Komiže smješten je otočić Biševo i njegova čuvena Modra špilja. Oko podneva, zrake sunca probijaju se kroz podmorsku pukotinu u špilji, reflektirajući se od bijelog morskog dna ispunjavaju špilju modrom bojom. Ovu pojavu moguće je promatrati pod uvjetom da je mirno more. Na izlet se odlazi malim brodicama, ulaznica od oko 10 eura po osobi (14 eura u srpnju i kolovozu) uključuje vožnju brodom. Ovaj izlet nije uključen u cijenu krstarenja. Potom odlazimo na otok Hvar. Luka istoimenog glavnog grada leži u podnožju tvrđave s koje se pruža fantastičan pogled na Paklene otoke. Ako bude moguće, usidrit ćemo se u maloj hvarskoj luci i prenoćiti ovdje, što je uvjetovano količinom brodova već usidrenih u luci. U suprotnome slučaju, uplovit ćemo u Hvar već poslijepodne kako biste imali dovoljno vremena za istraživanje grada, a zatim ćemo se usidriti u obližnjoj uvali u kojoj ćemo provesti noć.

Plovimo dalje prema Starom Gradu, najstarijem naselju otoka Hvara. Dobro očuvane znamenitosti svjedoče o blistavoj povijesti, među kojima se ističe Hektorovićev dvorac. Premda danas nije glavni grad Hvara, Stari Grad je ipak zadržao svoju ulogu prijestolnice vinogradarstva na otoku. Iz Starog Grada odlazimo na Bol, na otoku Braču. Možete posjetiti najpopularniju plažu Dalmacije – Zlatni rat. Imat ćete sasvim dovoljno vremena za plivanje i sunčanje na ovoj predivnoj plaži. Noćenje u luci Bol.

Današnje odredište je Split. Grad čija je prošlost duga 1700 godina, nekoć je bio palača rimskog cara Dioklecijana, a danas je pod zaštitom UNESCO-a. Nakon vođenog razgleda grada, imat ćete ostatak večeri za sebe kako biste samostalno upoznali grad. Noćenje u splitskoj luci.

Oko 11 ujutro napuštamo Split i prilazimo jednoj od uvala na otoku Čiovu kako bismo se posljednji put osvježili u Jadranskom moru. Vraćamo se na početnu točku ovog dvotjednog krstarenja, u Trogir koji će nas dočekati sa svojom dražesnom starogradskom jezgrom pod zaštitom UNESCO-a. Sudjelujte u vođenom razgledavanju grada i naučite nešto novo o vijugavim ulicama, zidinama, zvonicima, crkvama, freskama i svodovima. Svakako zavirite u drevna trogirska dvorišta. Priuštite si večeru u jednom od brojnih trogirskih restorana za svoju posljednju noć krstarenja.

Nakon doručka, iskrcavanje do 9:00 sati.

Ruta je podložna promjenama zbog lokalnih uvjeta i trenutnih vremenskih uvjeta.
Ruta T4
Što je uključeno…
 • Dvotjedno krstarenje u skladu s itinererom
 • Polupansion (uključena je večera na dan ukrcaja, doručak i ručak ili večera narednih dana vašeg krstarenja)
 • Zakuska dobrodošlice
 • Kapetanova večera
 • Predstavnici vama na usluzi tijekom ukrcavanja i iskrcavanja
 • Cjelodnevni izlet autobusom kroz Crnu Goru, uključujući obilnu zakusku s pršutom, sirom i svježe pečenim kruhom
 • Vođeno razgledavanje Kotora
 • Vođeno razgledavanje Dubrovnika
 • Vođeno razgledavanje Splita
 • Vođeno razgledavanje Trogira

Lokacija

Luka Trogir - Srednja Dalmacija

Boravišne i lučke pristojbe nisu uključene u cijenu i plaćaju se u gotovini na brodu prilikom ukrcaja. Iznose u sezoni 2024. 42 € po osobi i tjednu, te 21 € za djecu do 12 godina; a u sezoni 2025. 49 € po osobi i tjednu, te 24 € za djecu do 12 godina.

Preporuka za napojnice: Sigurno ćete rado usluge posade nagraditi napojnicom. Preporučamo iznos od 70 € po kabini i tjednu.
  ukupno: