boat
boat
boat
boat
boat
boat
boat
boat
boat
boat

Rute TC

Ruta: Trogir – Split – Omiš – kanjon Cetine (rafting) – Makarska rivijera – Pelješac – otok Mljet – otok Korčula – otok Hvar – otok Brač – Trogir

Opis

Savršen spoj plivanja, sunčanja, kratkih biciklističkih vožnji, razgledavanja, vođenih tura i laganog pješačenja, osnovni su sastojci našeg krstarenja „Aktivni uz kapučino“ koje se može također opisati kao „lagane aktivnosti začinjene dozom kulture“. Rafting u kanjonu rijeke Cetine vrhunac je ovog krstarenja. Program je, uvijek uz pratnju vodiča, osmišljen za one koji ne žele provesti svoj odmor samo u sunčanju i plivanju u kristalno čistom moru, ali ipak nisu spremni provoditi 40 ili 50 km dnevno na biciklima ili pješačenju. No, dovoljno vremena će naravno biti i za jednostavno opuštanje uz neizostavnu šalicu kave. Naše krstarenje „Aktivni uz kapučino“ pogodno je i za obitelji s djecom jer na raspolaganju je najam dječjih bicikla. Vođeni krilaticom „sve se može, ali ništa se ne mora“, sami odlučujete na kojim aktivnostima želite sudjelovati ili upravo se tog dana samo želite bezbrižno opuštati na brodu i uživati u slobodnom vremenu.
Ruta:
Trogir – Split – Omiš – kanjon Cetine (rafting) – Makarska rivijera – Pelješac – otok Mljet – otok Korčula – otok Hvar – otok Brač – Trogir

Ukrcavanje je od 13:00 do 14:00 sati u luci Trogir. Stignete li u Trogir vlastitim automobilom, možete se dovesti do recepcije našeg parkirališta od 10:00 do najkasnije 13:00 sati. Ovdje možete parkirati automobil, a naši predstavnici otpremit će pravovremeno vašu prtljagu u luku ili na brod. Do luke je potrebno desetak minuta pješice (oko 1100 m) preko pješačkog mosta. Naši bicikli čekat će vas ispred broda. Kada odaberete onaj koji vam najviše odgovara, naši će ih predstavnici ukrcati na brod. Slijedi upoznavanje i uvodna riječ uz piće dobrodošlice s našim predstavnikom i tada ćete također upoznati posadu i svoje suputnike. Tijekom zakuske za ručak isplovljavamo i upućujemo se prema jednoj od divnih uvala otoka Čiova gdje ćemo se usidriti i prvi put osvježiti u kristalno čistom Jadranskom moru. Nakon duge stanke za plivanje nastavljamo prema Splitu. Ovaj grad je čak 1700 godina star, izgrađen oko palače rimskog cara Dioklecijana, a danas je kao dio svjetske baštine pod zaštitom UNESCO-a. Poslije obilaska grada odlazimo na vođeno pješačenje kroz park šumu Marjan, smještenu na istoimenome brdu (178 m). Večera i noćenje u luci Split, za istinski doživljaj živahne mediteranske atmosfere.

Nakon doručka plovimo prema Omišu, malenom gradu na samom ušću rijeke Cetine. Autobusom dolazimo do početne točke današnjeg rafting izleta. Dobit ćete odgovarajuću opremu (kacigu i prsluk za spašavanje) te detaljne upute prije nego se upustite u nizvodnu pustolovinu u trajanju od dva i pol sata. Gumenjacima kojima veslaju iskusni skiperi doći ćemo do Cetine, proći ćemo brzacima, predivnim slapovima i jedinstvenim krajolikom u kojem obitavaju rijetke ptičje vrste i mnoge divlje životinje. Naše odredište su „Radmanove Mlinice”, jedinstveno mjesto sa slikovitim starim vodenicama okruženih bajkovitim ruralnim krajobrazom. Odatle autobusom se vraćamo na brod. Oni koji ne žele sudjelovati na rafting izletu mogu prošetati dražesnim gradićem Omišem i opustiti se u jednom od gradskih lokala. Nakon ručka na brodu napuštamo Omiš, a za plivanje stat ćemo u skrovitoj uvali. Zatim plovimo prema Makarskoj rivijeri, poznatoj po divnim plažama s finim šljunkom. Za večeru imate priliku posjetiti jedan od mnogobrojnih restorana. Noćenje u Brelima, Baškoj Vodi ili Makarskoj.

Danas plovimo južno. Naše odredište je poluotok Pelješac. Usidrit ćemo se u Kućištima, početnoj točki naše biciklističke ture do Orebića. Nakon obilaska slikovitog grada, prošetat ćemo do franjevačkog samostana iz 16. stoljeća (oko 2 km), smještenog na 152 m nadmorske visine. Predivna panorama pruža se sve do mora i nasuprot na Korčulu. Za ručak posjetite jedan od ugodnih restorana u Orebiću, nakon čega pozvani ste na kušanje vina kako biste se uvjerili u kvalitetu lokalnih vina. Vraćamo se biciklima u Kućište (oko 5 km) i tamo ćemo večerati na brodu. Noćenje u Kućištima.

Napuštamo poluotok Pelješac nakon doručka i krstarenje se nastavlja do otoka Mljeta. Dio otoka proglašen je nacionalnim parkom – dva slanovodna jezera (na većem se nalazi otočić s nekadašnjim samostanom) uski kanal spaja s morem. Pristajemo u Pomeni ili Polačama. Ne propustite vođeno pješačenje očaravajućim nacionalnim parkom koje također uključuje brodsku vožnju jezerom do otoka sa samostanom. Savjetujemo vam da uzmete kupaće kostime jer temperatura slanog jezera uvijek je oko 2 °C viša od temperature mora. Potom slijedi ručak na brodu, prije nego se zaputimo za otok Korčulu. Korčula je istoimeni glavni grad otoka, stara gradska jezgra jedna je od najljepših u Dalmaciji, a zbog svojeg izgleda koji podsjeća na utvrdu često je nazivaju malim Dubrovnikom. Noćenje u rodnom mjestu poznatog moreplovca i istraživača Marka Pola. U jednom od dražesnih restorana na otoku možete uživati u večeri.

Odmah nakon doručka uzimamo svoje bicikle i započinjemo vožnju prema malom mjestu Račišću (13-ak km). Današnja vas tura vodi uzduž obale, oduševit će vas pogled na krajolik. U Račišću vas častimo kapučinom, zatim se vraćamo na brod i plovimo dalje prema Hvaru. Putem ćemo objedovati i usidrit ćemo se u skrovitoj uvali na otočiću Šćedro u kojoj ćemo opušteno plivati i sunčati se. Potom nastavljamo krstarenje prema Hvaru, glavnom gradu istoimenoga otoka. Slijedi vođena tura gradom i 20-minutno pješačenje do tvrđave Španjole. Nagrada nam je predivan pogled na stari centar Hvara i Paklene otoke na pučini. Poslije ovog izvanrednog iskustva usidrit ćemo se u obližnjoj uvali gdje ćemo provesti noć.

Danas se usmjeravamo prema sjeverozapadnoj točki otoka Hvara, točnije prema Starom Gradu, najstarijem naselju na otoku. Stari Grad, nekoć su ga nazivali Faros, bio je glavni grad otoka. Dobro očuvane znamenitosti svjedoče o njegovoj blistavoj prošlosti, kao što je Hektorovićev dvorac Tvrdalj. Međutim, Stari je Grad zadržao svoju ulogu predvodnika vinogradarstva na otoku Hvaru. Današnja biciklistička tura vodi nas u Jelsu, slikovito mjesto, na samo 22 km udaljenosti od Starog Grada. Nakon stanke vraćamo se u Stari Grad i tamo se ukrcavamo na brod. Slijedi stanka u obližnjoj uvali za ručak i morske radosti u kristalno čistom moru, zatim nastavljamo krstarenje na otok Brač. Posjetit ćemo grad Bol, svima poznat po najpopularnijoj plaži u Hrvatskoj – Zlatni rat. Ne propustite priliku i kušajte lokalne delicije u jednom od ugodnih restorana u Bolu. Noćenje u lučici Bol.

Nakon doručka krećemo na današnju biciklističku turu (14-ak km). Prolazimo pored dominikanskog samostana i stižemo u mjestašce Murvica. Kratka stanka prije povratka u Bol u kojem odlazimo na kupanje na popularnu plažu Zlatni rat. Zatim se vraćamo na brod i uplovljavamo u obližnju uvalu, tamo ćemo ručati i imati dovoljno vremena za plivanje i sunčanje. Poslijepodne se vraćamo u Trogir, početnu točku našeg krstarenja. Ne propustite priliku bolje upoznati Trogir na vođenoj šetnji vijugavim ulicama i otkrijte impozantne zidine, zvonike, crkve, freske i volte. Zavirite u jedinstvena drevna dvorišta. Opustite se uz večeru u jednom od brojnih trogirskih restorana. Noćenje u luci Trogir.

Nakon doručka, iskrcavanje do 9:00 sati.
Napomene
Premda je itinerer osmišljen prema krilatici „sve se može, ali ništa nije obavezno“ i možete sami odlučivati na kojim aktivnostima želite sudjelovati, povrat novca za neiskorištene usluge nije moguć.

Ističemo da su moguće promjene itinerera i aktivnosti uslijed vremenskih i lokalnih uvjeta. Stoga, postoji mogućnost da se ručak služi na brodu umjesto večere i obratno.
Što je uključeno…
 • Osmodnevno krstarenje u skladu s itinererom
 • Polupansion u skladu s itinererom
 • Zakuska dobrodošlice
 • Kapetanska večera
 • Predstavnici vama na usluzi tijekom ukrcavanja i iskrcavanja
 • Vodič tijekom čitavog krstarenja
 • Najam bicikla (istaknite prilikom rezerviranja želite li iznajmiti zaštitnu kacigu)
 • E-bicikli uz nadoplatu
 • Vođene biciklističke ture prema itinereru
 • Vođena pješačenja prema itinereru
 • Rafting izlet na rijeci Cetini
 • Degustacija vina u Orebiću
 • Ulaznica za Nacionalni park Mljet koja uključuje i brodsku vožnju na otok sa samostanom
 • Kapučino u Račišću
 • Ulaznica za tvrđavu Španjola u Hvaru
 • Vođeno razgledavanje Splita
 • Vođeno razgledavanje Trogira
Imate li pitanje?
Rado ćemo odgovoriti na sva vaša pitanja
ponedjeljak – petak
subota
8:00 – 16:30
9:00 – 13:00
 
+49 (0) 89 23 11 000
Ili možete popuniti obrazac za konkretne upite, odgovorit ćemo vam čim prije.


Kalendar raspolživosti

Boravišne i lučke pristojbe nisu uključene u cijenu i plaćaju se u gotovini na brodu prilikom ukrcaja. Iznose u sezoni 2024. 42 € po osobi i tjednu, te 21 € za djecu do 12 godina; a u sezoni 2025. 49 € po osobi i tjednu, te 24 € za djecu do 12 godina.

Preporuka za napojnice: Sigurno ćete rado usluge posade nagraditi napojnicom. Preporučamo iznos od 70 € po kabini i tjednu.

06. Srpanj 2024