boat
boat
boat
boat
boat
boat
boat
boat
boat
boat
boat
boat
boat
boat
boat

Rute ZB

Ruta: Zadar – otok Molat – otok Zverinac – Dugi Otok – Park prirode Telašćica – Nacionalni park Kornati – Šibenik – Slapovi Krke – Vodice – otok Murter – Park prirode Vransko jezero – otok Pašman – otok Ugljan – Zadar

Opis

Ruta:
Zadar – otok Molat – otok Zverinac – Dugi Otok – Park prirode Telašćica – Nacionalni park Kornati – Šibenik – Slapovi Krke – Vodice – otok Murter – Park prirode Vransko jezero – otok Pašman – otok Ugljan – Zadar

Ukrcaj u luci Zadar od 11:30 do 13:00 sati. Putujete li u Zadar vlastitim automobilom, do luke i direktno do svog broda možete se odvesti od 8:00 do najkasnije 12:00 sati. Ovdje iskrcavate svoju prtljagu. Naš servisni tim pomoći će vam unijeti vašu prtljagu na brod, koja će prvo biti ostavljena na palubi dok kabine ne budu spremne u 11:30 sati. Zatim dovezite svoj automobil u preko I.D. Riva Toursa rezerviranu garau i vratite pješice se u luku. Naši bicikli već čekaju ispred broda da ih preuzmete. Nakon odabira bicikla i eventualne probne vožnje, naš vodič će vas dočekati s pićem dobrodošlice i upoznati posadu i suputnike. Nakon marende na brodu, vrijeme je za isplovljavanje i krećemo prema otoku Molatu. Nakon dolaska u ribarsko mjesto Molat, vozimo se od pristaništa do mjesta Zapuntel i natrag do Molata. Zatim ponovno isplovljavamo i krećemo prema otoku Zverincu. Večera na brodu i noćenje u Zverincu. 16,9 kilometara biciklom, usponi i spustovi po 180 metara.

Ukoliko krstarenje rezervirate (vlastitim) letom, preporučamo da stignete dan ranije i prespavate u Zadru jer je ukrcaj moguć samo ako let stigne u zračnu luku Zadar do 12:00 sati u subotu. Transfer iz Zadra do otoka Zverinac nije moguć jer više nema brodske veze nakon 14:15 (svibanj) odnosno 15:00 (od lipnja) (stanje iz rujna 2023.).

Nakon doručka dižemo sidro i plovimo prema Božavi na Dugom otoku. Otok nije slučajno dobio naziv „Dugi otok“ – s dužinom od oko 44 km često je širok tek nekoliko stotina metara. Iskrcavamo bicikle s palube i krećemo prema svjetioniku Veli rat koji označava sjeverozapadni kraj otoka. Potom nastavljamo prema Brbinju, gdje ručamo na brodu. Nakon ručka možete odlučiti želite li nastaviti biciklom ili brodom do mjesta Sali, glavnog i administrativnog mjesta Dugog otoka. Mogućnost večere u jednom od restorana i noćenje. 29,6 i 25,4 kilometara biciklom, usponi i spustovi 430 odnosno 370 metara.

Nakon doručka bicikliramo iz mjesta Sali do Parka prirode Telašćica, oko 8 km duboke uvale na južnom dijelu otoka. Ovdje ćemo prošetati pokraj bujne mediteranske vegetacije do slanog jezera koje je podzemno povezano s morem. Odavde možemo doći i do litica koje su visoke i do 161 m s kojih se pruža prekrasan pogled na more. Nakon povratka u Sali ponovno isplovljavamo i uživamo u ručku na brodu. Nakon pauze za kupanje krećemo prema Nacionalnom parku Kornati i uživamo u tišini nacionalnog parka koji se sastoji od 125 uglavnom nenaseljenih, djelomično pustih otoka i otočića. Nakon dobra četiri sata vožnje stižemo do Šibenika. Obilazak živahnog starog grada u pratnji vodiča, mogućnost večere u jednom od šibenskih restorana i noćenje na brodu. 18,1 km biciklom, usponi i spustovi po 270 m.

Nakon doručka plovimo rijekom Krkom i pristajemo u Skradinu, neposredno prije Slapova Krke. Biciklom se ide do Skradinskog buka, 800 m najdužeg i vjerojatno najpoznatijeg dijela slapova. Impresivan prirodni spektakl, jer ovdje Krka pada u 17 stepenica s kaskadama širokim i do 100 m. Nakon boravka u području slapova, vraćamo se biciklom u Skradin na ručak na brodu. Na vama je da odlučite hoćete li brodom ići direktno do popularnog ljetovališta Vodice ili se prvo biciklom popeti na 100 m visoku planinu Okit, a zatim do Vodica. Prilika za večeru u Vodicama i noćenje. 8,9 i 35,1 km biciklom, usponi i spustovi 80 odnosno 290 metara.

Danas prvo upoznajemo obalni pojas s brojnim pučinskim otočićima – od Vodica bicikliramo do Tribunja. Slikoviti gradić smjestio se na otoku koji je prirodnim kamenim mostom povezan s kopnom. Nakon pauze nastavljamo prema Tisnom, gdje imamo pauzu za kavu. U Tisnom podizni most vodi nas na otok Murter, a uz more vozimo do Betine. Betina je mjesto s dugom tradicijom drvene brodogradnje, a ovdje imamo priliku posjetiti i Muzej drvene brodogradnje. Našu turu nastavljamo do Murtera, gdje imamo priliku ručati. Potom je samo nekoliko kilometara do uvale Podvrške s prekrasnom šljunčanom plažom, gdje nas već čeka naš brod. Večera na brodu i noćenje u uvali. 26,2 km biciklom, usponi i spustovi po 180 m.

Nakon doručka, brod nas za nešto više od sat vremena vozi do Biograda na moru, gdje ponovno iskrcavamo bicikle. Bicikliramo prvo do Pakoštana i dalje do ornitološki važnog rezervata prirode i ptica Vranskog jezera. U selu Vrana zaustavljamo se na ručku u nekadašnjem karavansaraju Maškovića hana koji je izgrađen u 17. stoljeću kada je Vrana bila pod vlašću Osmanskog Carstva. Maškovića Han je sada baštinski hotel i restoran, gdje imamo priliku ručati. Potom se uz Vransko jezero preko Pakoštana vraćamo u Biograd. Ponovno isplovljavamo i krećemo prema Tkonu na otoku Pašmanu, udaljenom svega 15-ak minuta. Večera na brodu i noćenje u Tkonu. 32,0 km biciklom, usponi i spustovi po 230 m.

Danas „precikliramo“ dva otoka – Pašman i Ugljan. Od Tkona idemo preko Pašmana do mosta koji spaja otoke Pašman i Ugljan. Za vrijeme ručka stižemo u Preko, gdje ručamo na našem brodu prije završne pauze za kupanje. Potom nastavljamo prema obližnjem Zadru, gdje vas očekuje naš vodič u vođenom obilasku starog grada koji se nalazi na poluotoku i opasan moćnim zidinama. Mogućnost večere u jednom od brojnih restorana i noćenje u Zadru. Biciklom 32,8 km, usponi i spustovi po 190 m.

Nakon doručka, iskrcavanje do 9:00 sati.

Ruta se može promijeniti zbog lokalnih uvjeta i trenutnih vremenskih uvjeta. Stoga se može dogoditi da na brodu bude poslužen ručak umjesto večere ili obrnuto.
Ruta se ponekad vozi obrnutim redoslijedom.
Što je uključeno…
 • 8 dana krstarenja prema programu
 • Polupansion prema opisu rute
 • Marenda dobrodošlice
 • Kapetanska večera
 • Predstavnici u luci tijekom ukrcaja i iskrcaja
 • Vodič tijekom cijelog krstarenja
 • Najam bicikla (kaciga na upit, navesti prilikom rezervacije)
 • Najam e-bicikla uz nadoplatu (175 € po e-biciklu)
 • Biciklističke ture vođene iskusnim cikloturističkim vodičima prema programu
 • Ulaz u Park prirode Telašćica
 • Ulaz u Nacionalni park Kornati
 • Ulaz u Nacionalni park Slapovi Krke
 • Razgled grada Šibenika
 • Razgled grada Zadra
Imate li pitanje?
Rado ćemo odgovoriti na sva vaša pitanja
ponedjeljak – petak
subota
8:00 – 16:30
9:00 – 13:00
 
+49 (0) 89 23 11 000
Ili možete popuniti obrazac za konkretne upite, odgovorit ćemo vam čim prije.

StreckenprofileKalendar raspolživosti

Boravišne i lučke pristojbe nisu uključene u cijenu i plaćaju se u gotovini na brodu prilikom ukrcaja. Iznose u sezoni 2024. 42 € po osobi i tjednu, te 21 € za djecu do 12 godina; a u sezoni 2025. 49 € po osobi i tjednu, te 24 € za djecu do 12 godina.

Preporuka za napojnice: Sigurno ćete rado usluge posade nagraditi napojnicom. Preporučamo iznos od 70 € po kabini i tjednu.

24. Kolovoz 2024

12. Listopad 2024