Rute ZB

Ruta: Zadar – otok Vir – otok Molat – otok Zverinac – Dugi Otok – Park prirode Telašćica – Nacionalni park Kornati – Šibenik – Skradin & slapovi Krke – Martinska – Vodice – otok Murter – otok Pašman – otok Ugljan – Zadar
rezerviraj sad
 

Opis

 


Ruta:
Zadar – otok Vir – otok Molat – otok Zverinac – Dugi Otok – Park prirode Telašćica – Nacionalni park Kornati – Šibenik – Skradin & slapovi Krke – Martinska – Vodice – otok Murter – otok Pašman – otok Ugljan – Zadar
Ukrcavanje je između 11:30 i 13:00 sati u luci Zadar. Stignete li u Zadar vlastitim automobilom od 10:00 do najkasnije 12:00 sati dođite u luku i direktno na svoj brod. Ovdje možete iskrcati prtljagu. Naši predstavnici pomoći će vam odnijeti prtljagu na brod koja će ostati na palubi dok ne pripremimo kabine za smještaj u 11:30. Tada možete odvesti automobil u garažu rezerviranu za goste I.D. Rive Toursa i vratiti se pješice u luku (oko 700 m). Naši bicikli čekat će vas ispred broda. Kada odaberete odgovarajući bicikl, naši će predstavnici ukrcati bicikle na brod. Slijedi doček i upoznavanje na brodu uz piće dobrodošlice s našim predstavnikom, a upoznat ćete također posadu i svoje suputnike. Nakon zakuske za ručak na brodu, biciklima krećemo u upoznavanje zadarske rivijere. Iz Zadra vozimo kroz Petrčane u Nin. Nin je smješten na otočiću koji je s dva mosta povezan za kopno, nekoć je bio sjedište hrvatske biskupije, a neko vrijeme i prijestolnica hrvatskih kraljeva. Posebno se ističe crkva sv. Križa iz 11. stoljeća poznata i kao „najmanja katedrala na svijetu“. Nakon stanke biciklima se vozimo do luke Vir (28,7 km biciklom).
Doručkujemo te putujemo prema otoku Molatu. Nakon ručka na brodu, biciklima se upućujemo iz ribarskog naselja Molata prema mjestašcu Zapuntelu i vraćamo se istom dionicom natrag na brod. Poslijepodne ćemo imati dovoljno vremena za kupanje prije nego što nas brod odvede na Zverinac. Večera i noćenje na otoku Zverincu (18,0 km).
Nakon doručka plovimo uzvodno i prilazimo rijeci Krki i spuštamo sidro u Skradinu, na samom ulazu za poznate slapove. Današnja prva vožnja biciklom vodi nas u Skradinski buk, najpoznatije slapište. Nakon što posjetimo slapove, vozimo se natrag u Skradin, ručamo na brodu i nastavljamo krstarenje do Martinske, malene luke. Odatle biciklima odlazimo u popularno ljetno odredište, u Vodice. Imate priliku okusiti tradicionalnu dalmatinsku večeru u jednom od lokalnih restorana. Noćenje u Vodicama (8,9 odn. 11,4 km).
Danas ćemo istražiti razvedeni dio obale s brojnim otocima na pučini. Iz Vodica vozimo se prema 100 metara visokom vidikovcu Okitu, slijedi Tribunj, malo slikovito mjesto smješteno na otoku koje prirodni kameni most spaja s kopnom. Nakon jednosatne stanke odlazimo u Tisno. Ondje možete ručati u restoranu, zatim nastavljamo turu prema otoku Murteru. Most nas vodi na otok Murter koji ćemo otkriti vožnjom po otoku, proći ćemo kroz Lovišća i Murter te stići u uvalu Podvrške, na prekrasnu šljunčanu plažu. Kapetanova večera na brodu i noćenje u uvali Podvrške (33,5 km).
Dok traje doručak, plovit ćemo prema Tkonu na otoku Pašmanu. Danas osvajamo dva otoka – Pašman i Ugljan. Iz Tkona proći ćemo kroz Pašman prema mostu koji spaja dva otoka. Do ručka stižemo u Preko u kojemu ćemo ručati na brodu, prije nego se posljednji put osvježimo u moru. Nakon stanke za plivanje i sunčanje, polazimo za Zadar. Tamo nas dočekuje vodič i vodi nas u obilazak starogradske jezgre omeđene upečatljivim zidinama, a posjetit ćemo i mnogobrojne zanimljive znamenitosti i mjesta. Zatim imate na raspolaganju dovoljno vremena za večeru u jednom od brojnih restorana. Noćenje u Zadru (30,3 km).
Nakon doručka, iskrcavanje do 9:00 sati.
Nakon doručka podižemo sidro i plovimo do Božave na Dugom otoku. Uzimamo bicikle i vozimo se do svjetionika Veli Rat koji je uporišna točka sjeverozapadne točke otoka. Produžujemo prema Brbinju i tamo ćemo ručati na brodu prije nego stignemo u Sali, glavni grad i administrativni centar Dugog otoka. Uživajte u večeri u jednom od dražesnih restorana. Noćenje u mjestu Sali (30,5 km).
Iz Salija biciklima odlazimo u park prirode Telašćica. Telašćica je uvala duboka oko 8 km na jugoistočnom dijelu Dugog otoka. Prošetat ćemo do slanog jezera i liticama od kojih zastaje dah, visokih čak 161 metar nadmorske visine, s kojih se pruža predivan pogled na okolicu. Nakon povratka u Sali odlazimo u Nacionalni park Kornati, a u međuvremenu ručamo na brodu. Putem se zaustavljamo u sakrivenoj uvali za plivanje i sunčanje. Uživajte u miru i tišini izgubljeni između 125 otoka Nacionalnog parka, od kojih su gotovo svi nenaseljeni. Za oko četiri sata stižemo u Šibenik, gdje preporučamo šetnju starogradskom jezgrom. Nakon toga možete otići u restoran za večeru. Noćenje u Šibeniku (18,8 km).
Napomena:
Moguće su manje izmjene itinerera i aktivnosti uslijed vremenskih i lokalnih prilika. Stoga, na brodu se može poslužiti ručak umjesto večere i obratno.
Što je uključeno…
* Osmodnevno krstarenje u skladu s itinererom
* Polupansion u skladu s itinererom  
* Zakuska dobrodošlice
* Kapetanova večera
* Predstavnici vama na usluzi tijekom ukrcavanja i iskrcavanja
* Vodiči tijekom čitavog krstarenja (jedan vodič za 22 osobe, dva vodiča za više od 22 osobe)
* Najam bicikla (istaknite prilikom rezerviranja ako želite iznajmiti zaštitnu kacigu)
* E-bicikli uz nadoplatu
* Vođene biciklističke ture prema itinereru
* Ulaznica za Park prirode Telašćica
* Ulaznica za Nacionalni park Kornati
* Ulaznica za Nacionalni park Krka
* Vođeno razgledavanje Šibenika
* Vođeno razgledavanje Zadra

Streckenprofile


 

Kalendar raspolživosti:

Boravišna pristojba i obvezne lučke naknade nisu uključene u cijenu krstarenja.

Za krstarenja iz Rijeke, Zadra i Trogira ukupan iznos od 28 eura po tjednu i po osobi (za dijete do 11,99 godina - 14 eura) plaća se pri ukrcaju na brod. Iznimno za krstarenja do/od Dubrovnika boravišna pristojba i lučke naknade iznose 35 eura po tjednu i po osobi (za dijete do 11,99 godina - 17 eura).

08. Listopad 2022

Top

All rights reserved © 2005-2022 I.D. RIVA TOURS

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružala najbolje korisničko iskustvo. Nastavljajući svoju posjetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće.
OK Više informacija