boat
boat
boat
boat
boat
boat
boat
boat
boat

Rute TF

Ruta: Trogir – otok Brač – otok Korčula – otok Lastovo – otok Vis – otok Biševo – otok Hvar – otok Šolta – otok Drvenik Veli – Trogir

Opis

Ruta:
Trogir – otok Brač – otok Korčula – otok Lastovo – otok Vis – otok Biševo – otok Hvar – otok Šolta – otok Drvenik Veli – Trogir

Između 13:00 i 14:00 sati ukrcavanje u luci Trogir. Stignete li u Trogir vlastitim automobilom, dođite na recepciju našeg parkirališta od 10:00 do 13:00 sati najkasnije. Ovdje možete parkirati automobil, a naši predstavnici pravovremeno će dopremiti vašu prtljagu u luku ili na brod. Do luke stići ćete u desetak minuta pješice (oko 1100 m) preko pješačkog mosta. Nakon ukrcavanja, naš će vas predstavnik dočekati na brodu s pićem dobrodošlice i upoznati vas s posadom broda i ostalim putnicima. Tijekom zakuske za ručak isplovljavamo. Plovimo prema Bolu na otoku Braču. Bol je poznat po jednoj od najljepših plaža na Sredozemlju, po svojem Zlatnom ratu. Večeru na brodu i noćenje u luci Bol.

Naše odredište danas je Korčula. Isplovljavamo rano ujutro te nakon stanke za kupanje i ručak na brodu nastavljamo ploviti prema Korčuli, glavnom gradu otoka. Korčula slovi kao jedna od ljepših starogradskih jezgri Dalmacije, a kako izgledom podsjeća na utvrdu, često je nazivaju „malim Dubrovnikom“. Imat ćete oko dva sata za upoznavanje rodnog grada poznatog moreplovca i istraživača Marka Pola, nakon čega pronalazimo skrovitu uvalu u kojoj ćete imati vremena napretek za kupanje i sunčanje. Večera i noćenje na brodu.

Današnje odredište je otok Lastovo. Otok je zadržao svoja izvorna obilježja i istinska je oaza mira s bujnom mediteranskom vegetacijom. Arhipelag je proglašen parkom prirode prije nekoliko godina (ulaznica je oko 4 eura, plativo na licu mjesta). Prvo privezište nam je uvala Sveti Mihajlo u blizini mjesta Lastova. Istražite ovo mjestašce koje je smješteno na samo 1000 metara od pristaništa. Nakon ručka na brodu put nas vodi u uvalu Velo Lago u kojoj ćemo provesti noć.

Nakon plivanja i ručka plovimo prema otoku Visu. Poput Lastova, Vis je bio zatvoren za inozemne posjetitelje sve do kraja osamdesetih godina prošloga stoljeća. Ondje gdje se tada nalazila vojna zračna pista, danas rastu vinogradi. Zanimljivi su za razgledavanje i podmorski tuneli koji su nekoć služili kao bunkeri za zaštitu od „stranih neprijatelja“, a danas služe samo ribarima koji se u njima sklanjaju od oluja. Provest ćemo noć u luci Vis, glavnom gradu otoka, koji leži u skrivenoj uvali. Vis je šarmantan gradić s romantičnim uličicama i lokalima. Noćenje u Visu.

Na samo nekoliko nautičkih milja od Visa smješten je otočić Biševo i njegova čudesna Modra špilja. Oko podneva, zrake sunca prodiru kroz podmorsku pukotinu u špilji, reflektirajući se od bijelog morskog dna ispunjavaju špilju modrom svjetlošću. Međutim, ovu pojavu moguće je promatrati samo pod uvjetom da je mirno more. Na izlet se odlazi malim brodicama, ulaznica od oko 10 eura po osobi (14 eura u srpnju i kolovozu) uključuje vožnju brodom, plativo na licu mjesta. Nakon posjeta Modroj špilji upućujemo se na Hvar. Za noćenje usidrit ćemo se u jednoj od mnogobrojnih usamljenih uvala u blizini Staroga Grada. Očarat će vas uvale s modro-zelenim morem, uokvirene bogatom borovom šumom.

Prije doručka osvježite se jutarnjim kupanjem u moru. Zatim plovimo u obližnji Stari Grad. Nekoć je bio glavni grad otoka čemu svjedoče sve do danas dobro očuvane znamenitosti, od kojih je najpoznatija Hektorovićev dvorac. Premda nije zadržao titulu glavnog grada ipak je i dalje centar uzgoja vinove loze. Na raspolaganju imate dva sata za istraživanje grada, prije nego što odemo na otok Šoltu. Prilazimo jednoj od nenaseljenih uvala na otoku Šolti u kojoj ćemo provesti noć.

Poslije doručka opet dižemo sidro i isplovljavamo prema posljednjem otoku krstarenja, na Drvenik Veli. Posljednje kupanje krstarenja provest ćemo u uvali malenog otočića prije povratka u Trogir. Prepustite se jedinstvenoj atmosferi uličica starogradske jezgre koja je pod zaštitom UNESCO-a. Vođeno razgledavanje grada, zatim večera na brodu i noćenje.

Nakon doručka, iskrcavanje do 9:00 sati.
Napomene:
* Izbjegavat će se, što je više moguće, susreti s grupama s drugih brodova i podudaranja mjesta noćenja.
* Ako je temperatura noću visoka, potrebno je noćiti na mjestima sa strujom ili paliti agregat za struju tijekom noći, u suprotnome klima uređaj neće raditi.
* U slučaju lošeg vremena ili kiše, noćenja u lukama će se produljiti jer neće biti moguće kupanje i sunčanje.
* Ovdje opisana ruta služi kao primjer. Može doći do izmjene rute u skladu s vremenskim i lokalnim uvjetima. Kapetan će osmisliti zanimljivu rutu koja će zadovoljiti želje nudista.
* Nudizam je moguć na palubi za sunčanje (također za vrijeme plovidbe), u skrovitim uvalama i na (neslužbenim) nudističkim dijelovima plaže.
* Nudizam nije dozvoljen u sali za objed i u lukama, u tom slučaju potrebno je nositi barem kupaći kostim.
Što je uključeno…
  • Osmodnevno krstarenje u skladu s itinererom
  • Puni pansion
  • Zakuska dobrodošlice
  • Kapetanska večera
  • Predstavnici vama na usluzi tijekom ukrcavanja i iskrcavanja
  • Vođena tura po Trogiru
Imate li pitanje?
Rado ćemo odgovoriti na sva vaša pitanja
ponedjeljak – petak
subota
8:00 – 16:30
9:00 – 13:00
 
+49 (0) 89 23 11 000
Ili možete popuniti obrazac za konkretne upite, odgovorit ćemo vam čim prije.


Kalendar raspolživosti

Boravišne i lučke pristojbe nisu uključene u cijenu i plaćaju se u gotovini na brodu prilikom ukrcaja. Iznose u sezoni 2024. 42 € po osobi i tjednu, te 21 € za djecu do 12 godina; a u sezoni 2025. 49 € po osobi i tjednu, te 24 € za djecu do 12 godina.

Preporuka za napojnice: Sigurno ćete rado usluge posade nagraditi napojnicom. Preporučamo iznos od 70 € po kabini i tjednu.

08. Lipanj 2024