boat
boat
boat
boat
boat
boat
boat
boat
boat
boat

Rute ZW

Ruta: Zadar – otok Ugljan – Nacionalni park Kornati – Park prirode Telašćica – otok Zverinac – Dugi Otok – Starigrad-Paklenica – Obrovac – kanjon Krupe – otok Vir – Zaton – Zadar

Opis

Ruta:
Zadar – otok Ugljan – Nacionalni park Kornati – Park prirode Telašćica – otok Zverinac – Dugi Otok – Starigrad-Paklenica – Obrovac – kanjon Krupe – otok Vir – Zaton – Zadar

Ukrcavanje između 11:30 i 13:00 sati u luci Zadar. Stignete li u Zadar vlastitim automobilom od 8:00 do najkasnije 12:00 sati dođite u luku i direktno na svoj brod. Ovdje možete iskrcati prtljagu. Naši predstavnici pomoći će vam odnijeti prtljagu na brod koja će ostati na palubi dok ne pripremimo kabine za smještaj u 11:30. Tada možete parkirati automobil u garaži rezerviranoj za goste I.D. Rive Toursa i vratiti se pješice u luku. Nakon ukrcavanja naši predstavnici i vodiči dočekat će vas na brodu uz piće dobrodošlice i upoznat ćete posadu i ostale putnike. Nakon zakuske za ručak, dižemo sidro! Plovimo u Preko na otoku Ugljanu. Pješačimo na najviše brdo na otoku na kojem se nalazi tvrđava sv. Mihovila. Oduševit će vas jedinstven pogled na Zadar, na Velebit s jedne strane, a nasuprot na otoke Iž i Dugi otok. Večera na brodu i noćenje u luci Preko.

Trajanje pješačenja približno 3 sata, ukupna visinska razlika uspona i silaska 250 m nadmorske visine.

Poslije doručka putujemo prema Nacionalnom parku Kornati. Neopisiv krajolik, bezbroj malenih i velikih otoka, tirkizno more, zbog ovih su značajki Kornati jedinstven raj na zemlji. Uvala Tarac na otoku Kornatu polazišna je točka današnjeg pješačenja. Cilj nam je najviši vrh otoka Metlina (237 m). S ovog mjesta promatrat ćete kao na dlanu sve bisere otočja prije nego se spustimo do crkvice Gospe od Tarca. Za noćenje prilazimo Parku prirode Telašćica, duboko uronjenom u uvali s južne strane Dugog otoka.

Trajanje pješačenja približno 4 sata, ukupna visinska razlika uspona i silaska 237 m nadmorske visine.

Današnje pješačenje započinjemo u uvali Mir, u Parku prirode Telašćica. Lagano se uspinjemo po liticama odakle se pruža fantastičan pogled na Nacionalni park Kornati, na Park prirode Telašćica i djelomice na zadarsko otočje. Produžujemo stjenovitom obalom do slanog jezera Mir. Hodamo oko jezera i vraćamo se na brod koji nas vodi na otok Zverinac gdje provodimo noć.

Trajanje pješačenja približno 2 i pol sata, ukupna visinska razlika uspona i silaska 161 m nadmorske visine.

Napuštamo Zverinac i plovimo u obližnju Božavu na Dugom otoku. Najprije pješačimo iz Božave do brdašca Kapelice (135 m) i divimo se predivnom pogledu na uvalu Sakarun, otoke Molat i Zverinac te na svjetionik Veli Rat. Hodamo pored suhozida do ribarskog mjesta Soline, kroz selo Polje stižemo do Velog Rata i tamo će nas dočekati brod. Slijedi plovidba do Starigrada Paklenice, tamo ćemo provesti noć.

Trajanje pješačenja približno 3 sata, ukupna visinska razlika uspona i silaska 134 m nadmorske visine.

Danas hodamo kroz Nacionalni park Paklenica. Transferom odlazimo iz luke Starigrad Paklenica do ulaza u Nacionalni park. Hodamo laganom uzbrdicom, kroz kanjon Velike Paklenice prolazimo poučnom stazom do Planinarskog doma. Nakon stanke za ručak vraćamo se, ali se usput penjemo do špilje Manita peć. Istražujemo špilju urešenu stalaktitima i stalagmitima, zatim se vraćamo transferom do broda i napuštamo Starigrad Paklenicu kako bismo produžili rijekom Zrmanjom ravno u Obrovac. Noćenje u Obrovcu.

Trajanje pješačenja približno 6 sati, ukupna visinska razlika uspona i silaska 560 m nadmorske visine.

Autobusom odlazimo iz Obrovca u seoce Golubić, tu kreće naše pješačenje kroz krški krajolik i kanjon rijeke Krupe. S obje strane kanjona uzdižu se 100 metara visoke litice, prati nas pjev ptičica i kreketanje žaba. Proći ćemo pored bezbroj brzaca i neopisivih slapova. Naposljetku će nas autobus odvesti na otok Vir s kojega ćemo se ukrcati natrag na brod. Noćenje na Viru.

Trajanje pješačenja približno 3 sata, ukupna visinska razlika uspona i silaska 100 m nadmorske visine.

Doručkujemo i plovimo za Zaton, tamo počinje današnji program. Kroz borove šume i tihim puteljcima pješačimo do drevnog biskupskog grada Nina, nekadašnje prijestolnice hrvatskih kraljeva, s antičkim iskopinama. Prije povratka u Zaton produžujemo do pješčane plaže Sabunike i do uvale s ljekovitim blatom. Posljednji dio krstarenja vodi nas iz Zatona natrag u Zadar. Po dolasku u Zadar, iskusni vodič vodi nas u obilazak starogradske jezgre s mnogobrojnim atrakcijama i spomenicima.

Trajanje pješačenja približno 4 sata, ukupna visinska razlika uspona i silaska 50 m nadmorske visine.

Nakon doručka, iskrcavanje do 9:00 sati.

Ruta je podložna promjenama zbog lokalnih uvjeta i trenutnih vremenskih uvjeta.
Što je uključeno…
 • Osmodnevno krstarenje u skladu s itinererom
 • Polupansion (uključena je večera na dan ukrcaja, doručak i ručak ili večera narednih dana vašeg krstarenja – s obzirom na program, ručak će se poslužiti ili na brodu ili dobivate lunch paket tijekom pješačenja, večera se poslužuje na brodu)
 • Zakuska dobrodošlice
 • Kapetanska večera
 • Predstavnici vama na usluzi tijekom ukrcavanja i iskrcavanja
 • Vođena pješačenja u skladu s itinererom
 • Ulaznica za Nacionalni park Kornati
 • Ulaznica za Park prirode Telašćica
 • Ulaznica za Nacionalni park Paklenica i dvosmjerni transfer od luke do parka
 • Vožnja autobusom od Obrovca do Golubića i Vira
 • Vođeno razgledavanje Zadra
Imate li pitanje?
Rado ćemo odgovoriti na sva vaša pitanja
ponedjeljak – petak
subota
8:00 – 16:30
9:00 – 13:00
 
+49 (0) 89 23 11 000
Ili možete popuniti obrazac za konkretne upite, odgovorit ćemo vam čim prije.


Galerija slika