boat
boat
boat
boat
boat
boat
boat
boat
boat
boat
boat

Rute TV

Ruta: Trogir – otok Šolta – otok Brač – otok Vis – otok Korčula – otok Hvar – otok Brač – Omiš – kanjon Cetine (rafting) – Split – Trogir

Opis

Ruta:
Trogir – otok Šolta – otok Brač – otok Vis – otok Korčula – otok Hvar – otok Brač – Omiš – kanjon Cetine (rafting) – Split – Trogir

Ukrcavanje je od 13:00 do 14:00 sati u luci Trogir. Dođete li u Trogir svojim automobilom, možete se dovesti do recepcije našeg parkirališta od 10:00 do najkasnije 13:00 sati. Ovdje možete parkirati automobil, a naši predstavnici na vrijeme će donijeti vašu prtljagu u luku ili na brod. Do luke je potrebno svega desetak minuta pješice (oko 1100 m) preko pješačkog mosta. Naši bicikli čekat će vas ispred broda, nakon što odaberete odgovarajući za sebe, naši predstavnici ukrcat će ih na brod. Slijedi upoznavanje i dobrodošlica uz piće s našem predstavnikom koji će vas upoznati s posadom i s ostalim putnicima. Tijekom zakuske za ručak isplovljavamo prema našoj prvoj stanici, na otoku Šoltu. Biciklima se vozimo kroz tradicionalna stara mjestašca. U Gornjem Selu posjećujemo uljaru za maslinovo ulje i kušamo lokalno maslinovo ulje. Kroz mjesto Grohote stižemo u Stomorsku i tamo večeramo na brodu i provodimo noć (18,6 km biciklom).

Nakon sat vremena plovidbe stižemo u Milnu na otoku Braču. Danas ćemo otok prijeći sa zapada na jug sve do Bola, današnjeg odredišta koje se diči najljepšom plažom na Sredozemlju, odnosno Zlatnim ratom. Put nas vodi od Milne do Bola, a putem ćemo stati na ručku uz čašu dobrog vina u tipičnoj dalmatinskoj konobi (nije uključeno u cijenu krstarenja). Nakon vožnje na visinu od 500 metara nadmorske visine, željni izazova mogu produžiti do Vidove gore visoke 778 metara koja je ujedno najviša gora jadranskog otočja. Dodatni trud se isplati jer odatle se pruža očaravajući pogled na otoke Šoltu, Hvar i Korčulu, poluotok Pelješac i na plažu Zlatni rat. Večera i noćenje u slikovitoj luci Bol (42,8 ili 55,5 km).

Nakon doručka polazimo prema otoku Visu. Otok je bio zatvoren za inozemne posjetitelje sve do kraja osamdesetih godina. Ondje gdje se nekoć nalazila vojna zračna pista, danas niču vinogradi. Vis je suptropski raj u kojem buja čudesna priroda. Po dolasku na Vis nastavit ćemo biciklističku turu do drugog najvećeg grada na otoku, tj. do Komiže. Prolazimo kroz malo mjesto Dračevo Polje, i stižemo u Komižu, ondje možete ručati u restoranu po svojem izboru pa se vraćamo opet u Vis. Večera na brodu. Noćenje u luci Vis (31,7 km).

Otpuštamo užad i isplovljavamo rano ujutro i nakon približno tri sata plovidbe stižemo u uvalu Vela Luka na otoku Korčuli. Bicikli će nas povesti u grad Korčulu na jugoistoku otoka. Putem ćemo stati u jednoj konobi ili taverni za ručak. Večera na brodu, noćenje u Korčuli (48,3 km).

Odlazimo iz Korčule i prolazimo pored poluotoka Pelješca na putu do Hvara. Pelješac je drugi po veličini poluotok u Hrvatskoj, poznat je također po proizvodnji izvrsnih vina kao što su Postup i Dingač. Hvar je jadranski otok s najviše sunčanih sati godišnje i blage klime. Današnja vožnja biciklom vodi nas iz Sućuraja kroz beskrajne maslinike i vinograde do Jelse. Uživajte u ručku na brodu prije nego se zaputimo prema Braču. Poslije stanke za plivanje stižemo u Postiru ili u mjesto Pučišća, gdje ćemo i noćiti. (51,3 km).

Plovimo prema kopnu. Nakon jednog sata plovidbe pristajemo u slikovitoj omiškoj luci. Omiš zauzima povlašten priobalni položaj, smješten je na ušću rijeke Cetine. Današnja nas biciklistička tura vodi do seoceta Pavića Most, odakle započinje naša rafting pustolovina. Dok nam minibus dovodi bicikla do odredišta rafting avanture, dobivamo prikladnu opremu (kacigu i prsluk za spašavanje) i detaljne upute za dva i pol sata dugu nizvodnu rafting avanturu. Gumenjacima kojima veslaju iskusni skiperi doći ćemo do Cetine, proći ćemo brzacima, predivnim slapovima i jedinstvenim krajolikom u kojem obitavaju rijetke ptičje vrste i mnoge divlje životinje. Naše odredište su “Radmanove Mlinice”, jedinstveno mjesto sa slikovitim starim vodenicama. Ovdje preuzimamo svoje bicikle i vozimo se natrag na brod. Naše krstarenje nastavlja se prema Splitu, ali tek nakon ručka na brodu. U Splitu sudjelujemo u vođenom razgledu grada, a nakon toga imate mogućnost večerati u jednom od brojnih restorana ili taverna. Noćenje u luci Split. Oni koji ne žele sudjelovati na rafting pustolovini, biciklom mogu otići od mjesta Pavića Most i natrag u Omiš (18,8 i 6,7 ili 37,6 km).

Dan provodimo u Splitu. Ovaj je grad 1700 godina star i sagrađen je oko palače rimskog cara Dioklecijana, danas je pod zaštitom UNESCO-a. Nakon doručka vozimo se uzbrdo na Marjan. Kada se vratimo na brod, ukrcavamo svoje bicikle posljednji put i isplovljavamo prema Trogiru. Putem ćemo stati u uvali pored otoka Čiova te ćemo uživati u ručku i posljednjem kupanju u Jadranu. U Trogiru prepustite se vodiču i vođenom obilasku grada i njegovih vijugavih ulica, razgledajte zidine, zvonike, crkve, freske i volte. Obavezno zavirite u jedinstvena drevna dvorišta. Večerajte u ugodnom trogirskom restoranu. Noćenje u trogirskoj luci (18,7 km).

Nakon doručka, iskrcavanje do 9:00 sati.
Napomena:
Itinerer i aktivnosti podliježu izmjenama uslijed vremenskih i lokalnih prilika. Stoga, na brodu se može poslužiti ručak umjesto večere i obratno.
Što je uključeno…
 • Osmodnevno krstarenje u skladu s itinererom
 • Polupansion u skladu s itinererom
 • Zakuska dobrodošlice
 • Kapetanska večera
 • Predstavnici vama na usluzi tijekom ukrcavanja i iskrcavanja
 • Vodiči tijekom čitavog krstarenja
 • Najam bicikla (istaknite prilikom rezerviranja želite li iznajmiti zaštitnu kacigu)
 • E-bicikli uz nadoplatu
 • Vođene biciklističke ture prema itinereru
 • Degustacija maslinovog ulja na otoku Šolti
 • Rafting izlet na rijeci Cetini
 • Vođeno razgledavanje Splita
 • Vođeno razgledavanje Trogira
Imate li pitanje?
Rado ćemo odgovoriti na sva vaša pitanja
ponedjeljak – petak
subota
8:00 – 16:30
9:00 – 13:00
 
+49 (0) 89 23 11 000
Ili možete popuniti obrazac za konkretne upite, odgovorit ćemo vam čim prije.

Streckenprofile

Subota
Nedjelja
Ponedjeljak
Utorak
Srijeda
Četvrtak
Petak


Kalendar raspolživosti

Boravišne i lučke pristojbe nisu uključene u cijenu i plaćaju se u gotovini na brodu prilikom ukrcaja. Iznose u sezoni 2024. 42 € po osobi i tjednu, te 21 € za djecu do 12 godina; a u sezoni 2025. 49 € po osobi i tjednu, te 24 € za djecu do 12 godina.

Preporuka za napojnice: Sigurno ćete rado usluge posade nagraditi napojnicom. Preporučamo iznos od 70 € po kabini i tjednu.

18. Svibanj 2024