boat
boat
boat
boat
boat
boat
boat
boat
boat
boat

Rute T5

Ruta: Trogir – otok Brač – dolina rijeke Neretve – Metković – izlet autobusom u Mostar – Pelješac – otok Korčula – otok Hvar – otok Brač – Split – otok Šolta/otok Čiovo – Trogir

Opis

Ruta:
Trogir – otok Brač – dolina rijeke Neretve – Metković – izlet autobusom u Mostar – Pelješac – otok Korčula – otok Hvar – otok Brač – Split – otok Šolta/otok Čiovo – Trogir

Od 13:00 do 14:00 sati ukrcavanje u luci Trogir. Stignete li u Trogir vlastitim automobilom, možete se dovesti do recepcije našeg parkirališta od 10:00 do 13:00 sati najkasnije. Ovdje možete parkirati automobil, a naši predstavnici pravovremeno će dopremiti vašu prtljagu u luku ili na brod. Do luke stići ćete u desetak minuta pješice (oko 1100 m) preko pješačkog mosta. Nakon ukrcavanja, naši će vas predstavnici dočekati na brodu s pićem dobrodošlice i upoznat ćete posadu i ostale putnike. Tijekom zakuske za ručak isplovljavamo. Stanka je u jednoj od uvala na otoku Čiovu, gdje ćete moći prvi put zaplivati u kristalno čistom Jadranskom moru. Potom nastavljamo ploviti prema Pučišćima. Slikovito mjestašce smješteno je na Braču, a osim po mramoru otok je prepoznatljiv po mnogočemu drugom. Osim toga, Brač je jedan od većih otoka čitavog Jadrana. Večera na brodu i noćenje u Pučišćima.

Danas nas put vodi prema jugoistoku, upućujemo se prema luci u Pločama, gdje napuštamo Jadransko more i ulazimo u ušće rijeke Neretve. Plovimo uzvodno oko 90 minuta te stižemo u Metković, u samom središtu delte rijeke Neretve, područje od čak 20 000 hektara. Ovaj prostor s raznolikom vegetacijom stanište je za više od 300 različitih vrsta ptica i riba. Po dolasku u Metković, mini autobusom ćemo se odvesti u obližnje naselje Vid u kojem ćemo posjetiti arheološki muzej Narona (cijena ulaznice iznosi oko 3,50 eura, plativo na licu mjesta). Kad razgledamo muzej, ukrcavamo se na Lađaš. Nakon što okusimo lokalno piće dobrodošlice, spremni smo za vožnju brodom po rijeci Norin i kanalima rijeke Neretve u trajanju od oko 90 minuta. U Momićima moći ćete večerati u restoranu Lopoč prije nego što se vratimo u Metković. Noćenje u Metkoviću.

Poslije doručka, autobusom odlazimo u Mostar. Odmah po dolasku u Mostar ćemo ručati, a zatim možete sudjelovati u vođenoj šetnji starim gradom. Glavna atrakcija i obilježje po kojem je Mostar dobio ime jest Stari most preko Neretve, izgrađen u 16. stoljeću. Srušen je u ratu 1993. godine te ponovno sagrađen od 1996. do 2004. godine. Most i stari centar Mostara od 2005. godine uvršteni su na UNESCO-ov popis svjetske baštine. Nakon vođene ture gradom, vraćamo se na brod i nastavljamo ploviti nizvodno, natrag u Jadransko more. Noć ćemo provesti u mjestašcu Trpanj, na predivnom poluotoku Pelješcu.

Jedinstvenim poluotokom Pelješcem dominira dojmljivi planinski lanac s najvišim vrhom Sveti Ilija (961 m). Pelješac je drugi po veličini hrvatski poluotok, poznat po proizvodnji čuvenih vinskih sorti kao što su Postup i Dingač. Krstarenje se nastavlja prema sjeverozapadnoj točki poluotoka prije nego se zaustavimo na Korčuli. Na putu do korčulanske luke stat ćemo u skrovitoj uvali te ćemo imati dovoljno vremena za kupanje i uživanje u suncu. Korčula, istoimeni glavni grad otoka, jedan je od ljepših gradova Dalmacije, a kako nalikuje tvrđavi, često ga nazivaju malim Dubrovnikom. Upoznajte znamenitosti Korčule u vođenoj šetnji rodnim gradom poznatog moreplovca i istraživača Marka Pola. Noćenje u Korčuli.

S Korčule se upućujemo na Hvar. Putem se zaustavljamo na otočiću Šćedru kako bismo se osvježili u predivnoj skrovitoj uvali. Zatim plovimo dalje prema Starom Gradu, najstarijem naselju otoka Hvara. Dobro očuvane znamenitosti svjedoče blistavoj povijesti Hvara, poput Hektorovićeva dvorca. Premda danas nije glavni grad Hvara, Stari Grad je ipak zadržao svoju ulogu prijestolnice vinogradarstva. Noćenje u Starom Gradu.

Poslije doručka, plovimo prema Bolu na otoku Braču. Ondje ćemo otkriti najljepšu plažu Sredozemlja, odnosno Zlatni rat. Nakon pauze za kupanje u blizini Zlatnog rata podižemo sidro i produžujemo prema Splitu. Prolaskom kroz morski tjesnac Splitska vrata stižemo u prijestolnicu Dalmacije. Ovaj grad, povijesti duge 1700 godina, nekoć je bio palača rimskog cara Dioklecijana, a danas je pod zaštitom UNESCO-a. Poslije vođene šetnje gradom imate slobodnu večer za daljnje otkrivanje grada. Noćenje u Splitu.

Nakon doručka, vraćamo se opet na otoke. Današnje je odredište otok Šolta ili otok Čiovo. Plovimo prema jednoj od prekrasnih skrovitih uvala kako bismo uživali u posljednjem kupanju na ovom krstarenju. Poslijepodne se vraćamo na našu polazišnu točku, u Trogir. Iskusite vođeni obilazak vijugavih uličica grada, istražite impresivne zidine, zvonike, crkve, freske i volte. Svakako zavirite u jedinstvena drevna dvorišta. Posljednju večer krstarenja priuštite si romantičnu večeru u jednom od mnogobrojnih trogirskih restorana.

Nakon doručka, iskrcavanje do 9:00 sati.

Ruta je podložna promjenama zbog lokalnih uvjeta i trenutnih vremenskih uvjeta.
Što je uključeno…
 • Osmodnevno krstarenje u skladu s itinererom
 • Polupansion (uključena je večera na dan ukrcaja, doručak i ručak ili večera narednih dana vašeg krstarenja)
 • Zakuska dobrodošlice
 • Kapetanova večera
 • Predstavnici vama na usluzi tijekom ukrcavanja i iskrcavanja
 • Izlet brodom po delti rijeke Neretve (uključeno piće dobrodošlice)
 • Vođeni izlet autobusom u Mostar (uključen ručak)
 • Vođeno razgledavanje Splita
 • Vođeno razgledavanje Trogira

  Napomena za sezonu 2021: Zbog trenutne situacije u vezi s pandemijom Covid 19, izlet autobusom do Mostara ne može se organizirati.
Imate li pitanje?
Rado ćemo odgovoriti na sva vaša pitanja
ponedjeljak – petak
subota
8:00 – 16:30
9:00 – 13:00
 
+49 (0) 89 23 11 000
Ili možete popuniti obrazac za konkretne upite, odgovorit ćemo vam čim prije.


Galerija slika