boat
boat
boat
boat
boat
boat
boat
boat
boat

Rute T2

Ruta: Trogir – Rogoznica – Zadar – Dugi Otok – Nacionalni park Kornati – Vodice – slapovi Krke – Šibenik – otok Zlarin – Split – otok Šolta – Trogir

Opis

Ruta:
Trogir – Rogoznica – Zadar – Dugi Otok – Nacionalni park Kornati – Vodice – slapovi Krke – Šibenik – otok Zlarin – Split – otok Šolta – Trogir

Ukrcavanje je između 13:00 i 14:00 sati u trogirskoj luci. Stignete li u Trogir vlastitim automobilom, možete se dovesti na recepciju našeg parkirališta od 10:00 do najkasnije 13:00 sati. Ovdje možete ostaviti svoj automobil, a naši predstavnici prenijet će na vrijeme vašu prtljagu u luku ili na sam brod. Luka je udaljena svega desetak minuta pješice (oko 1100 m) preko pješačkog mosta. Nakon ukrcavanja, naši predstavnici će vam zaželjeti dobrodošlicu uz piće dobrodošlice, a imat ćete priliku upoznati se s posadom i ostalim putnicima. Tijekom zakuske za ručak isplovljavamo. Putujemo prema Rogoznici, slikovitom ribarskom naselju, smještenom na otoku kojeg most povezuje s obalom. Putem ćemo se usidriti u uvali kako bismo uživali u svojem prvom kupanju u osvježavajućem Jadranskom moru.

Napuštamo kopno i plovimo pučinom prema jednom od otoka koji pripada šibenskom otočju za ugodno plivanje. Nastavljamo prema Zadru. Stari grad je prepun vjerskih i svjetovnih znamenitosti, smješten na poluotoku okruženom upečatljivim zidinama. Po dolasku u Zadar, lokalni vodič obići će grad s nama i pokazati nam jedinstvene atrakcije kao što su Rimski forum, cilindrična crkva svetog Donata ili katedrala svete Stošije. Razgledajte izloge profinjenih butika i posjetite raznolike lokale ili otiđite slušati zvukove Morskih orgulja na Rivi čiju melodiju stvaraju isključivo valovi, a poznate su diljem svijeta. Noćenje u Zadru.

Današnje odredište je Dugi otok. Poslije kupanja polazimo prema Telašćici, ljupkoj uvali na južnoj strani Dugog otoka, koja je također park prirode (ulaznica iznosi oko 10 eura po osobi, plativo na licu mjesta). Preporučujemo šetnju do jezera Slano, poznato također kao Srebrno jezero, gdje je snimljen film Winnetou. Riječ je o slanom jezeru podzemnim kanalima povezano morem. S jezera možete se uspeti na 161 metar visok greben s kojeg se pruža pogled na more od kojeg zastaje dah.

Prema riječima irskoga spisatelja Georgea Bernarda Shawa: „Posljednjeg dana stvaranja Bog je poželio okruniti svoje djelo i stvorio je Kornate od suza, zvijezda i daha“. Predivan krajolik, bezbroj malenih i velikih otoka, modro more – obilježja su koja čine Kornate rajskim otocima. Najveće i najrazvedenije otočje Jadranskog mora koje broji 147 otoka, otočića i hridi, površine od 35 km duljine. Plovimo uzduž čitave duljine Kornata, a nakon plivanja, ulazimo u luku Vodice, živahnog turističkog mjesta. Navečer se možete opustiti uz čašu vina u ugodnoj lokalnoj taverni ili konobi.

Samo nekoliko milja južnije napuštamo Jadransko more i skrećemo u ušće rijeke Krke. Nastavljamo uzvodno kako bismo se usidrili u Skradinu, u neposrednoj blizini čuvenih slapova Krke. Odatle će vas manje brodice povesti u Nacionalni park. Imat ćete priliku posjetiti Skradinski buk, najpoznatije slapište koje se sastoji od 17 sedrenih stepenica, visokih čak 45,7 metara. Ulaznica u Nacionalni park uklj. prijevoz brodom € 20 € (travanj, svibanj, listopad) odnosno 40 € (lipanj–rujan), plativo na licu mjesta. Po povratku u Jadransko more, stat ćemo u Šibeniku. Nakon šetnje starim dijelom grada, vratit ćemo se na otoke i usidriti se u Zlarinu, malenom ribarskom mjestu na istoimenom otoku.

Naše prvo odredište danas je Split. Grad čija je prošlost duga 1700 godina, nekoć je bio palača rimskog cara Dioklecijana, a danas je pod zaštitom UNESCO-a. Nakon vođene šetnje gradom, napuštamo Split i nastavljamo prema otoku Šolti. Otok se ističe po prostranim maslinicima iz kojih nastaje visokokvalitetno, tamno maslinovo ulje. Prenoćit ćemo u ugodnoj atmosferi luke Stomorska. Postoji mogućnost noćenja u Splitu i razgledavanja Šolte u petak ujutro.

Napuštamo otok Šoltu i bezbrižno se vraćamo na polazišnu točku našeg krstarenja. Naravno, na povratku ćemo se usidriti u jednoj od mnogobrojnih skrovitih uvala za morske radosti. Dolazak u Trogir predviđen je u rano predvečerje. Iskoristite priliku i pridružite se vođenoj turi vijugavim ulicama grada, upoznajte impresivne zidine, zvonike, crkve, freske, svodove te zavirite u drevna dvorišta. Ne propustite večeru u jednom od mnogobrojnih restorana u Trogiru i kušajte lokalne specijalitete. Noćenje u trogirskoj luci.

Nakon doručka, iskrcavanje do 9:00 sati.

Ruta je podložna promjenama zbog lokalnih uvjeta i trenutnih vremenskih uvjeta.
Što je uključeno…
  • Osmodnevno krstarenje u skladu s itinererom
  • Polupansion (uključena je večera na dan ukrcaja, doručak i ručak ili večera narednih dana vašeg krstarenja)
  • Zakuska dobrodošlice
  • Kapetanska večera
  • Predstavnici vama na usluzi tijekom ukrcavanja i iskrcavanja
  • Vođeno razgledavanje Zadra
  • Ulaznica za Nacionalni park Kornati
  • Vođeno razgledavanje Splita
  • Vođeno razgledavanje Trogira
Imate li pitanje?
Rado ćemo odgovoriti na sva vaša pitanja
ponedjeljak – petak
subota
8:00 – 16:30
9:00 – 13:00
 
+49 (0) 89 23 11 000
Ili možete popuniti obrazac za konkretne upite, odgovorit ćemo vam čim prije.


Galerija slika

Kalendar raspolživosti

Boravišne i lučke pristojbe nisu uključene u cijenu i plaćaju se u gotovini na brodu prilikom ukrcaja. Iznose u sezoni 2024. 42 € po osobi i tjednu, te 21 € za djecu do 12 godina; a u sezoni 2025. 49 € po osobi i tjednu, te 24 € za djecu do 12 godina.

Preporuka za napojnice: Sigurno ćete rado usluge posade nagraditi napojnicom. Preporučamo iznos od 70 € po kabini i tjednu.

01. Lipanj 2024