boat
boat
boat
boat
boat
boat
boat
boat
boat
boat

Rute T3

Ruta: Trogir – Split – otok Hvar – otok Mljet – Dubrovnik – otok Korčula – otok Brač – Trogir

Opis

Ruta:
Trogir – Split – otok Hvar – otok Mljet – Dubrovnik – otok Korčula – otok Brač – Trogir

Ukrcavanje je između 13:00 i 14:00 sati u trogirskoj luci. Stižete li u Trogir svojim automobilom, možete se dovesti do recepcije parkirališta od 10:00 do najkasnije 13:00 sati. Ovdje možete parkirati svoj automobil, a naši predstavnici odvest će vašu prtljagu do luke ili na brod. Do luke je potrebno desetak minuta pješice (1100 metara) pješačkim mostom. Nakon ukrcaja, naši predstavnici dočekat će vas s pićem dobrodošlice i upoznat ćete posadu i svoje suputnike. Tijekom zakuske za ručak isplovljavamo. Zaustavljamo se u jednoj od uvala na otoku Čiovu u kojoj ćete moći iskoristiti prvu priliku za uranjanje u kristalno čisto Jadransko more. Poslije ugodnog plivanja i sunčanja, usmjeravamo se prema Splitu, našem prvom pristaništu. Grad čija je prošlost duga 1700 godina, nekoć je bio palača rimskog cara Dioklecijana, a danas je pod zaštitom UNESCO-a. Nakon vođene šetnje gradom, ostatak večeri imate za sebe kako biste upoznali grad, oduševit će vas živahna mediteranska atmosfera na čuvenoj splitskoj Rivi. Noćenje u splitskoj luci.

Danas napuštamo Split i usmjeravamo se prema otoku Hvaru. Putem se zaustavljamo u osamljenoj uvali za kupanje. Kada stignemo u Hvar, usidrit ćemo se u luci Hvar, u istoimenom glavnom gradu otoka. Luka je smještena u podnožju upečatljive tvrđave, s koje se pruža spektakularan pogled na pučinu i Paklene otoke. Ako bude moguće, usidrit ćemo se u malenoj hvarskoj luci i prenoćiti ovdje, što je uvjetovano količinom brodova već usidrenih u luci. U suprotnome slučaju, uplovit ćemo u Hvar već prijepodne kako biste imali dva sata vremena za istraživanje grada. U tom slučaju nastavljamo putovanje do sljedećeg otoka.

Plovimo uzduž južne obale otoka Korčule, zaustavljamo se u jednoj od brojnih uvala za plivanje, potom produžujemo prema sljedećem pristaništu, Pomeni ili Polačama, na otoku Mljetu. Dio otoka proglašen je Nacionalnim parkom, dva slatkovodna jezera (na većem se nalazi otočić s nekadašnjim samostanom) uski kanal spaja s morem. Ne propustite priliku i posjetite Nacionalni park (cijena ulaznice uključuje izlet brodom na maleni otok sa samostanom, naplata 25 € na licu mjesta). Preporučujemo kupanje u slanim jezerima čija je temperatura uvijek oko 2 °C viša od temperature mora. Noćenje u Pomeni ili Polačama.

Napuštamo Mljet i nastavljamo svoje putovanje. Nakon stanke za kupanje na Elafitskim otocima, ulazimo u luku Dubrovnik oko 16:00 sati. Grad Dubrovnik razotkriva svoje znamenitosti poput jedinstvenog muzeja pod otvorenim nebom. Kad stignemo u Dubrovnik, možete se pridružiti vođenoj turi po povijesnoj jezgri grada sa svojim izuzetnim zidinama. Do centra grada potrebno je svega nekoliko minuta autobusom. Autobusno stajalište smješteno je u neposrednoj blizini luke, autobus polazi svakih desetak do dvadesetak minuta, posljednja vožnja kreće oko jedan sat ujutro. Karte je moguće kupiti na kiosku (1,73 €/vožnja) ili u autobusu (1,99 €/vožnja), stanje kolovoz 2023. Poslije vođene ture gradom, imat ćete dovoljno vremena za samostalno otkrivanje dubrovačkih bisera. Neizostavna šetnja Stradunom, obilazak gradskih zidina, razgledavanje izuzetnih znamenitosti ili vožnja žičarom do 415 metara visokog Srđa, s kojeg se pruža predivan pogled na starogradsku jezgru i more.

Naše krstarenje nastavlja se sjeverozapadno, prva stanica je u uvali na Elafitskim otocima za kupanje i sunčanje prije nego zaplovimo prema otoku Korčuli, našem današnjem pristaništu. Korčula slovi kao jedan od ljepših starih gradova Dalmacije, a kako nalikuje tvrđavi, često ga nazivaju „malim Dubrovnikom“. Noćenje u rodnom gradu čuvenog moreplovca i pustolova Marka Pola.

Ploveći pored brdovitog poluotoka Pelješca, prilazimo otoku Braču. Putem se zaustavljamo u jednoj od predivnih skrovitih uvala za morske radosti. Brač je poznat kao jedan od najvećih otoka čitavog Jadrana. Noćenje u jednom od ljupkih mjestašca otoka.

Napuštamo Brač i poslije stanke za kupanje u uvali na otoku Čiovu, opraštamo se od dalmatinskih otoka i vraćamo se polazišnoj točki našeg putovanja, u Trogir, čiji je prekrasan stari centar pod zaštitom UNESCO-a. Sudjelujte u vođenoj šetnji gradom kroz vijugave uličice i upoznajte upečatljive zidine, zvonike, crkve, freske i svodove. Zavirite u iznimna drevna dvorišta. Opustite se i uživajte u posljednjoj večeri krstarenja uz romantičnu večeru u jednom od brojnih trogirskih restorana.

Nakon doručka, iskrcavanje do 9:00 sati.

Ruta je podložna promjenama zbog lokalnih uvjeta i trenutnih vremenskih uvjeta.
Što je uključeno…
  • Osmodnevno krstarenje u skladu s itinererom
  • Polupansion (uključena je večera na dan ukrcaja, doručak i ručak ili večera narednih dana vašeg krstarenja)
  • Zakuska dobrodošlice
  • Kapetanska večera
  • Predstavnici vama na usluzi tijekom ukrcavanja i iskrcavanja
  • Vođeno razgledavanje Splita
  • Vođeno razgledavanje Dubrovnika
  • Vođeno razgledavanje Trogira
Imate li pitanje?
Rado ćemo odgovoriti na sva vaša pitanja
ponedjeljak – petak
subota
8:00 – 16:30
9:00 – 13:00
 
+49 (0) 89 23 11 000
Ili možete popuniti obrazac za konkretne upite, odgovorit ćemo vam čim prije.


Kalendar raspolživosti

Boravišne i lučke pristojbe nisu uključene u cijenu i plaćaju se u gotovini na brodu prilikom ukrcaja. Iznose u sezoni 2024. 42 € po osobi i tjednu, te 21 € za djecu do 12 godina; a u sezoni 2025. 49 € po osobi i tjednu, te 24 € za djecu do 12 godina.

Preporuka za napojnice: Sigurno ćete rado usluge posade nagraditi napojnicom. Preporučamo iznos od 70 € po kabini i tjednu.