boat
boat
boat
boat
boat
boat
boat
boat
boat
boat

Rute RC

Ruta: Rijeka – otok Cres – otok Lošinj – otok Molat – Zadar – kanjon rijeke Zrmanje (kajak safari) – otok Pag – otok Rab – otok Krk – Rijeka

Opis

Savršen spoj plivanja, sunčanja, kratkih biciklističkih vožnji, razgledavanja, vođenih tura i laganog pješačenja, osnovni su sastojci našeg krstarenja „Aktivni uz kapučino“ koje se može također svesti na opis „lagane aktivnosti začinjene dozom kulture“. Vrhunac je krstarenja kajak safari s piknikom u podnožju slapova. Program je, uvijek uz pratnju vodiča, osmišljen za one koji ne žele provesti svoj odmor samo u sunčanju na palubi i plivanju u kristalno čistom Jadranu, no ipak nisu spremni provoditi 40 ili 50 km dnevno na biciklima ili pješačenju. No, dovoljno vremena će naravno biti i za jednostavno opuštanje uz neizostavnu šalicu kave. Naše je krstarenje „Aktivni uz kapučino“ pogodno i za obitelji s djecom jer moguće je iznajmiti i dječje bicikle. Kao prema krilatici „sve se može, ali ništa se ne mora“, sami odlučujete na kojim aktivnostima želite sudjelovati ili upravo se taj dan želite samo opuštati na brodu i prepustiti uživanju u slobodnom vremenu.
Ruta:
Rijeka – otok Cres – otok Lošinj – otok Molat – Zadar – kanjon rijeke Zrmanje (kajak safari) – otok Pag – otok Rab – otok Krk – Rijeka

Stižete li u Rijeku vlastitim automobilom, možete ući u luku od 9:00 sati. Naši predstavnici uputit će vas do garaže i povesti vas natrag u luku. Imajte na umu da je vrijeme ukrcaja od 11:30 do 13:00 sati. Bicikli će vas čekati ispred broda. Kada odaberete odgovarajući bicikl, naši će ih predstavnici ukrcati na brod. Slijedi upoznavanje na brodu uz piće dobrodošlice s našim predstavnikom koji će vas upoznati s posadom i ostalim putnicima. Tijekom zakuske podižemo sidro i otiskujemo se prema otoku Cresu. Zaustavit ćemo se u skrovitoj uvali kako bismo se prvi put osvježili u čistom moru. Nastavljamo plovidbu prema gradu Cresu. U Cresu imamo dovoljno vremena za šetnju gradom. Večera na brodu i noćenje u Cresu.

Nakon doručka putujemo prema otoku Lošinju. Putem se zaustavljamo u predivnoj uvali za dugu stanku za plivanje i sunčanje. Nastavljamo svojim putem, a nakon ručka na brodu ulazimo u luku Mali Lošinj. Uz malo sreće vidjet ćemo dupine i njihovu igru s valovima, naime lošinjski akvatorij stanište je više od 220 dupina koji su registrirani u projektu Jadranski dupini. Zatim odlazimo na ugodnu vožnju biciklima do slikovitog Velog Lošinja i njegovih šarenih fasada (oko 4 km). Na povratku posjetit ćemo Miomirisni otočki vrt s bezbroj različitih vrsta bilja koje ćemo upoznati na vođenoj šetnji vrtom. Mogućnost večere u konobi Miomirisnog otočkog vrta ili Malom Lošinju, noćenje na brodu.

Današnje prvo odredište je otok Molat. Polazišna točka je pristanište u Molatu odakle biciklima vozimo do mjesta Zapuntel i istim putem natrag na brod (približno 18 km). Oni koji nam se ne žele pridružiti na biciklističkoj turi mogu pješačiti po otoku. Nakon ručka na brodu imat ćemo dovoljno vremena za plivanje i sunčanje prije nego što nastavimo svoj put prema Zadru, nekadašnjoj dalmatinskoj prijestolnici. Nakon što pristanemo u Zadru, s vodičem ćemo obići stari dio grada koji je okružen impresivnim zidinama i prepun je povijesnih znamenitosti. Vodič će nam pokazati glavne atrakcije kao što su Rimski forum, cilindrična crkva Svetog Donata, katedrala Svete Stošije i svjetski poznate Morske orgulje čiju melodiju stvaraju isključivo valovi. Ovdje ćete imati priliku večerati u lokalnoj konobi ili restoranu. Noćenje u luci Zadar.

Nakon doručka odlazimo na izlet autobusom do rijeke Zrmanje. Preuzimamo kajake i kada poslušamo upute spuštamo se nizvodno rijekom brzacima i slapovima (u slučaju visoke razine vode umjesto kajaka vozit ćemo se u gumenjacima za rafting). Piknik za ručak na najljepšim mjestima uz rijeku. Nastavljamo veslati kanjonom Zrmanje promatrajući prekrasan krajolik i ptice. Na odredištu safarija kajakom ne propustite kupanje u bistroj riječnoj vodi. Autobusom odlazimo u Mandre na Pagu i vraćamo se na brod. Večera na brodu i noćenje.

Brod nas vodi iz Mandra u Lun, maleno mjesto na sjeverozapadnom dijelu otoka. Prošetat ćemo jednim od najljepših maslinika na cijelom Sredozemlju. Na površini od 23 hektara prostire se oko 80000 drevnih maslina. Pojedine su visoke pet metara i starije od 1500 godina. Nakon ručka na brodu uživamo u podužoj stanci za plivanje i sunčanje, zatim plovimo prema Rabu, glavnog gradu istoimenog otoka. Grad Rab poznat je po svojim jedinstvenim zvonicima i proteže se uskim, stjenovitim rtom okupanim morem. Tri ulice prolaze starim gradom – Donja ulica obiluje lokalima i pivnicama, Srednja ulica poznata je po buticima, suvenirnicama i slastičarnicama, a Gornja ulica vodi prema četirima crkvama s njihovim zvonicima. Odaberite sami gdje ćete večerati, izbora ima u izobilju. Noćenje na brodu.

Doručkujemo pa odlazimo na laganu biciklističku turu kroz šumovit poluotok Suha Punta (oko 12 km). Željni izazova mogu pješačiti na vrh Kamenjak (408 m) koji štiti grad Rab od hladnih sjevernih vjetrova, a pruža predivan pogled na Velebit, na otoke, na grad Rab i park prirode na poluotoku Kalifront. Po povratku na brod zasigurno ćete biti gladni i uživati u ručku na brodu, tada napuštamo Rab i pronalazimo skrovitu uvalu. Usidrit ćemo se za plivanje, a zatim nastavljamo plovidbu prema otoku Krku, svojem posljednjem otoku na ovom putovanju. Nakon šetnje starim centrom grada Krka, odlazimo u Njivice, gdje ćemo i noćiti.

Doručkujemo pa napuštamo otok Krk, plovimo prema Rijeci. Na putu do Rijeke imat ćemo dovoljno vremena za ručak i za posljednje osvježenje u moru. Nakon stanke za plivanje opraštamo se od Jadranskog mora i ulazimo u riječku luku. Nakon što pristanemo u luci, prošetat ćemo se do svetišta i tvrđave Trsat, mjesta hodočašća iznad grada. Nećete zažaliti uspnete li se stubištem koje broji 485 stuba jer se odatle pruža jedinstven pogled na cijeli Kvarnerski zaljev. Naposljetku možete na večeru u jednom od mnogobrojnih restorana na kopnu. Noćenje u Rijeci.

Nakon doručka, iskrcavanje do 9:00 sati.

Ruta je podložna promjenama zbog lokalnih uvjeta i trenutnih vremenskih uvjeta. Stoga, postoji mogućnost da se ručak služi na brodu umjesto večere i obratno.

Premda je itinerer osmišljen prema krilatici „sve se može, ali ništa se ne mora“ i možete sami odlučivati na kojim aktivnostima želite sudjelovati, povrat novca za neiskorištene usluge nije moguć.
Što je uključeno…
 • Osmodnevno krstarenje u skladu s itinererom
 • Polupansion u skladu s itinererom
 • Zakuska dobrodošlice
 • Kapetanska večera
 • Predstavnici vama na usluzi tijekom ukrcavanja i iskrcavanja
 • Vodič tijekom čitavog krstarenja
 • Najam bicikla (istaknite prilikom rezerviranja želite li iznajmiti zaštitnu kacigu)
 • E-bicikli uz nadoplatu
 • Vođene biciklističke ture prema itinereru
 • Vođena pješačenja prema itinereru
 • Kapučino na šetalištu u luci Mali Lošinj ili luci Cres
 • Ulaznica za Miomirisni otočki vrt s vodičem
 • Safari kajakom po rijeci Zrmanji, uključeni su piknik i transfer autobusom
 • Vođeno razgledavanje Zadra
 • Vođeno razgledavanje Raba
 • Ulaznica za tvrđavu Trsat
Imate li pitanje?
Rado ćemo odgovoriti na sva vaša pitanja
ponedjeljak – petak
subota
8:00 – 16:30
9:00 – 13:00
 
+49 (0) 89 23 11 000
Ili možete popuniti obrazac za konkretne upite, odgovorit ćemo vam čim prije.


Kalendar raspolživosti

Boravišne i lučke pristojbe nisu uključene u cijenu i plaćaju se u gotovini na brodu prilikom ukrcaja. Iznose u sezoni 2024. 42 € po osobi i tjednu, te 21 € za djecu do 12 godina; a u sezoni 2025. 49 € po osobi i tjednu, te 24 € za djecu do 12 godina.

Preporuka za napojnice: Sigurno ćete rado usluge posade nagraditi napojnicom. Preporučamo iznos od 70 € po kabini i tjednu.

27. Srpanj 2024

24. Kolovoz 2024