boat
boat
boat
boat
boat
boat
boat
boat
boat
boat

Rute TD

Ruta: Trogir – otok Brač – otok Korčula – otok Mljet – Elafitski otoci – Dubrovnik – Pelješac – otok Hvar – otok Šolta – Trogir

Opis

Ruta:
Trogir – otok Brač – otok Korčula – otok Mljet – Elafitski otoci – Dubrovnik – Pelješac – otok Hvar – otok Šolta – Trogir

Ukrcavanje je od 13:00 do 14:00 sati u luci Trogir. Stignete li u Trogir vlastitim automobilom, možete se dovesti do recepcije našeg parkirališta od 10:00 do najkasnije 13:00 sati. Ovdje možete parkirati automobil, a naši predstavnici otpremit će na vrijeme vašu prtljagu u luku ili na brod. Do luke je potrebno desetak minuta pješice (oko 1100 m) preko pješačkog mosta. Bicikli će vas čekati ispred broda. Kada odaberete onaj koji vam najviše odgovara, naši će ih predstavnici ukrcati na brod. Slijedi doček i upoznavanje uz piće dobrodošlice s našim predstavnikom, a imat ćete priliku upoznati posadu i svoje suputnike. Tijekom zakuske za ručak isplovljavamo. Mi ćemo podignuti sidro i usmjeriti se prema Supetru na otoku Braču, jednom od većih otoka Jadranskoga mora. Kada stignemo u Supetar, biciklima prolazimo kroz mjesta Splitska i Postira te konačno stižemo u mjesto Pučišća. Večera na brodu i noćenje u luci Pučišća (24,9 km biciklom).

Napuštamo Brač i postavljamo smjer prema otoku Korčuli. Nakon pauze za kupanje i ručka, naša današnja biciklistička tura kreće u maloj luci Račišće. Vozimo se do vidikovca iznad Korčule i dalje prema Pupnatu i Kneži te natrag u Račišće. Kad okončamo današnju turu, nastavljamo brodom prema Korčuli, istoimenom glavnom gradu otoka. Noćenje u bajkovitoj luci Korčula (32,2 km).

Napuštamo Korčulu i krstarimo prema otoku Mljetu. Dio otoka proglašen je nacionalnim parkom – dva slana jezera koja uski kanal povezuje s morem. Usidrit ćemo se u Sobri odakle krećemo na današnju biciklističku turu. Laganim ritmom vozimo se kroz otočke šume, sve do Saplunare, gdje ćemo imati podužu stanku za ručak u restoranu i za kupanje na očaravajućoj pješčanoj plaži po kojoj je Saplunara poznata. Zatim biciklima odlazimo natrag u Sobru od koje plovimo prema Šipanu, jednom od Elafitskih otoka. Večera na brodu i noćenje u Šipanskoj Luci na otoku Šipanu (29,3 km).

Današnja kratka vožnja biciklima vodi nas od Šipanske Luke do Suđurađa na otoku Šipanu i natrag. Odatle plovimo prema Dubrovniku gdje stižemo za vrijeme ručka. Dubrovnik otkriva svoje znamenitosti poput muzeja pod otvorenim nebom. Nakon što ručamo na brodu, imamo mogućnost sudjelovanja u vođenom obilasku povijesne jezgre grada koji se diči svojim svjetski poznatim zidinama. Autobus vozi svega nekoliko minuta do staroga grada. Autobusno stajalište smješteno je u neposrednoj blizini luke, autobus polazi svakih desetak do dvadesetak minuta, posljednja vožnja kreće oko jedan sat ujutro. Karte je moguće kupiti na kiosku (1,73 €/vožnja) ili u autobusu (1,99 €/vožnja), stanje kolovoz 2023. Nakon vođene ture po gradu, imat ćete dovoljno vremena za samostalno otkrivanje dubrovačkih znamenitosti i za jelo u jednom od mnogobrojnih restorana. Prošećite čuvenim Stradunom, razgledajte zidine s kojih se pruža jedinstvena panorama ili žičarom pođite na 415 metara visok Srđ, s kojeg je također moguće promatrati stari grad i more. Noćenje u Dubrovniku (10,7 km).

Napuštamo Dubrovnik i naš brod nas vodi u Prapratno na poluotoku Pelješcu. Biciklima ćemo se voziti do Stona i Malog Stona, dva mjestašca povezana impresivnim zidom. Ovaj je zid izgrađen u 14. stoljeću, dug je 5,5 km te slovi kao drugi najduži zid u svijetu. Osim po najstarijoj i najvećoj solani na cijelom Sredozemlju, naime izgrađena je prije Krista, Mali Ston je naširoko poznat po uzgajalištima dagnji i kamenica. Nastavljamo turu prema Trsteniku u kojem nas čeka brod. U Trsteniku ručamo na brodu. Plovimo prema Kućištima gdje stižemo kasno poslijepodne jer se putem zaustavljamo za kupanje i sunčanje. Noćenje u Kućištima ili Lumbardi (36,2 km).

Nakon doručka, krstarimo prema otoku Hvaru. Naše sljedeće pristanište je istoimeni glavni grad otoka, gdje započinje i naša nova biciklistička pustolovina. Vozimo se kroz nepregledna polja lavande i vinograda prema Starom Gradu, najstarijem naselju na otoku, izgrađenom u 4. stoljeću prije Krista kao starogrčka kolonija Faros. Slijedi ručak na brodu u Starom Gradu, zatim lagana vožnja biciklom do Jelse i kroz Vrbosku natrag u Stari Grad. Po vrlo vrućim temperaturama popodnevna vožnja biciklom neće se provesti, a umjesto toga će biti duža stanka za kupanje. Noćenje u luci Stari Grad u kojoj možete iskoristiti priliku za kušanje tradicionalnih specijaliteta u jednom od lokalnih restorana (20,4 odn. 21,8 km).

Današnje odredište je otok Šolta. Šolta je jedan od manjih dalmatinskih otoka i poznat je po čuvenom maslinovom ulju tamne boje. Proći ćemo kroz stara tradicionalna mjesta. Kroz Grohote dolazimo do Maslinice. Posljednji put ukrcavamo svoje bicikle na palubu broda i otiskujemo se prema Trogiru. Putem se zaustavljamo u jednoj od malenih uvala kako bismo ručali i osvježili se posljednji put u Jadranskom moru. Stižemo u Trogir u kasno poslijepodne. Ne propustite vođenu šetnju vijugavim ulicama i upoznajte upečatljive zidine, zvonike, crkve, freske i svodove. Zavirite u jedinstvena drevna dvorišta. Svoju posljednju večer začinite romantičnom večerom u jednom od mnogobrojnih trogirskih restorana. Noćenje u trogirskoj luci (18,6 km).

Nakon doručka, iskrcavanje do 9:00 sati.
Napomena:
Moguće su promjene itinerera i aktivnosti uslijed vremenskih i lokalnih uvjeta. Stoga, postoji mogućnost da se ručak služi na brodu umjesto večere i obratno.
Što je uključeno…
 • Osmodnevno krstarenje u skladu s itinererom
 • Polupansion u skladu s itinererom
 • Zakuska dobrodošlice
 • Kapetanska večera
 • Predstavnici vama na usluzi tijekom ukrcavanja i iskrcavanja
 • Vodiči tijekom čitavog krstarenja
 • Najam bicikla (istaknite prilikom rezerviranja ako želite iznajmiti zaštitnu kacigu)
 • E-bicikli uz nadoplatu
 • Vođene biciklističke ture prema itinereru
 • Vođeno razgledavanje Dubrovnika
 • Vođeno razgledavanje Trogira
Imate li pitanje?
Rado ćemo odgovoriti na sva vaša pitanja
ponedjeljak – petak
subota
8:00 – 16:30
9:00 – 13:00
 
+49 (0) 89 23 11 000
Ili možete popuniti obrazac za konkretne upite, odgovorit ćemo vam čim prije.

Streckenprofile

Subota
Nedjelja
Ponedjeljak
Utorak
Srijeda
Četvrtak
Petak


Kalendar raspolživosti

Boravišne i lučke pristojbe nisu uključene u cijenu i plaćaju se u gotovini na brodu prilikom ukrcaja. Iznose u sezoni 2024. 42 € po osobi i tjednu, te 21 € za djecu do 12 godina; a u sezoni 2025. 49 € po osobi i tjednu, te 24 € za djecu do 12 godina.

Preporuka za napojnice: Sigurno ćete rado usluge posade nagraditi napojnicom. Preporučamo iznos od 70 € po kabini i tjednu.