Rute Z2

Ruta: Zadar – Vodice – slapovi Krke – Šibenik – Rogoznica – otok Brač – Omiš – Split – Primošten – otok Zlarin – Nacionalni park Kornati – zadarski arhipelag – Zadar
rezerviraj sad
 

Opis

 


Ruta:
Zadar – Vodice – slapovi Krke – Šibenik – Rogoznica – otok Brač – Omiš – Split – Primošten – otok Zlarin – Nacionalni park Kornati – zadarski arhipelag – Zadar
Ukrcavanje od 11:30 do 13:00 sati u luci Zadar. Stignete li u Zadar vlastitim automobilom od 10:00 do 12:00 sati najkasnije dođite u luku i direktno na svoj brod. Ovdje možete iskrcati prtljagu. Naši predstavnici pomoći će vam odnijeti prtljagu na brod koja će ostati na palubi dok ne pripremimo kabine za smještaj u 11:30. Tada možete odvesti automobil u garažu rezerviranu za goste I.D. Rive Toursa i vratiti se u luku pješke (oko 700 m). Nakon ukrcavanja naši će vas predstavnici dočekati na brodu s pićem dobrodošlice, upoznat ćete posadu i svoje suputnike. Nakon zakuske za ručak polazimo prema jednom od mnogobrojnih otoka na kojem ćete se prvi put osvježiti u moru. Plovimo dalje prema Vodicama, dotjeranom turističkom mjestu. Nakon večere na brodu, provedite večer uz čašu vina u jednoj od ugodnih taverna ili konoba.
Samo nekoliko milja južnije, napuštamo Jadransko more i ulazimo u ušće rijeke Krke. Plovimo uzvodno, bacamo sidro u Skradinu, u neposrednoj blizini čuvenih slapova Krke. Od ove točke manji će nas brodovi voditi u Nacionalni park. Posjetit ćemo Skradinski Buk, najpoznatije slapište. Ulaznica za Nacionalni park koja uključuje vožnju brodom iznosi oko 15 eura (od lipnja do rujna oko 27 eura), plaćenje na ulazu. Po povratku u Jadran, stat ćemo u Šibeniku. Nakon kratke šetnje starim gradom, prilazimo Rogoznici, ugodnom turističkom i ribarskom mjestu u kojem ćemo provesti noć.
Danas plovimo prema slikovitom priobalnom mjestu Bolu, smještenom na otoku Braču. Nakon što smo pristali u luci Bol, imate priliku prošetati 20 minuta do čuvene plaže "Zlatni rat". Tijekom sezone postoji i svakih pola sata mini vlak od luke do plaže.
Današnja prva postaja je Omiš, slikovito mjesto na kopnu. Omiš zauzima povlašteni priobalni položaj, naime smješten je na samom ušću rijeke Cetine. Uživajte u ručku na brodu i ne propustite priliku istražiti ovo dražesno mjesto puno kafića, lokala i predivnih plaža. Isto tako, preporučamo vam rafting izlet na rijeci Cetini ili trosatnu pustolovinu ziplineom iznad kanjona. Zipline se sastoji od osam čeličnih sajli ukupne duljine od 2100 m (rezervacija i plaćanje na licu mjesta). Slijedi plovidba do Splita, našeg idućeg pristaništa. Ovaj je grad 1700 godina star i nekoć je bio palača rimskoga cara Dioklecijana, danas je pod zaštitom UNESCO-a. Nakon vođene šetnje gradom, ostatak večeri imate za sebe kako biste istražili grad i uživali u živahnoj mediteranskoj atmosferi na poznatoj splitskoj Rivi. Noćenje u splitskoj luci.
Poslije kupanja u jednoj od čarobnih uvala uz kopno ili uz otok Drvenik, posjećujemo Primošten, slikovito mjesto smješteno na brdašcu na malenom otoku povezanom kopnom. Navečer plovimo natrag prema otocima i pristajemo u luci Zlarin, malom ribarskom mjestu na istoimenom otoku.
Irski spisatelj George Bernard Shaw opisao je Kornate riječima: „Posljednjeg dana stvaranja, Bog je poželio okruniti svoje djelo i stvorio je Kornate od suza, zvijezda i daha“. Prekrasan krajolik, bezbroj malih i velikih otoka, tirkizno more čini Kornatske otoke rajem na zemlji. Putujemo uzduž čitave duljine Kornatskih otoka i uplovljavamo u uvalu na sjevernom kraju otoka za plivanje. Noćenje u jednoj luci Dugog otoka ili obližnjeg otoka.
Prije povratka u Zadar, usidrit ćemo se u jednoj od brojnih uvala kako bismo se posljednji put osvježili u Jadranu. U Zadru će nas lokalni vodič povesti u šetnju impresivnim starim gradom koji je okružen širokim zidinama. Pokazat će nam glavne znamenitosti i atrakcije kao što su Rimski forum, cilindrična crkva svetog Donata, katedrala svete Stošije, svjetski poznate Morske orgulje, čiju melodiju stvaraju isključivo valovi. Noćenje u Zadru.
Nakon doručka, iskrcavanje do 9:00 sati.
Što je uključeno…
* Osmodnevno krstarenje u skladu s itinererom
* Polupansion (uključena je večera na dan ukrcaja, doručak i ručak ili večera narednih dana vašeg krstarenja)
* Zakuska dobrodošlice
* Kapetanova večera
* Predstavnici vama na usluzi tijekom ukrcavanja i iskrcavanja
* Vođeno razgledavanje Splita
* Ulaznica za Nacionalni park Kornati
* Vođeno razgledavanje Zadra


Galerija slika

 

Kalendar raspolživosti:

Boravišna pristojba i obvezne lučke naknade nisu uključene u cijenu krstarenja.

Za krstarenja iz Rijeke, Zadra i Trogira ukupan iznos od 28 eura po tjednu i po osobi (za dijete do 11,99 godina - 14 eura) plaća se pri ukrcaju na brod. Iznimno za krstarenja do/od Dubrovnika boravišna pristojba i lučke naknade iznose 35 eura po tjednu i po osobi (za dijete do 11,99 godina - 17 eura).

Top

All rights reserved © 2005-2022 I.D. RIVA TOURS

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružala najbolje korisničko iskustvo. Nastavljajući svoju posjetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće.
OK Više informacija