boat
boat
boat
boat
boat
boat
boat
boat
boat
boat

Rute Z2

Ruta: Zadar – Vodice – Slapovi Krke – Šibenik – Primošten – Split – otok Brač – otok Zlarin – Nacionalni park Kornati – Park prirode Telašćica – Zadar

Opis

Ruta:
Zadar – Vodice – Slapovi Krke – Šibenik – Primošten – Split – otok Brač – otok Zlarin – Nacionalni park Kornati – Park prirode Telašćica – Zadar

Ukrcaj u luci Zadar od 11:30 do 13:00 sati. Putujete li u Zadar vlastitim automobilom, do luke i direktno do svog broda možete se odvesti od 8:00 do najkasnije 12:00 sati. Ovdje iskrcavate svoju prtljagu. Naš servisni tim pomoći će vam unijeti vašu prtljagu na brod, koja će prvo biti ostavljena na palubi dok kabine ne budu spremne u 11:30 sati. Zatim dovezite svoj automobil u preko I.D. Riva Toursa rezerviranu garažu i vraćate se pješice u luku. Nakon ukrcaja, dočekat će vas naš predstavnik uz piće dobrodošlice i upoznavanje s posadom i suputnicima. Nakon što smo nešto prezalogajili na brodu, isplovljavamo i prvo postavljamo kurs prema jednom od bezbrojnih otoka u okolici, gdje ćemo napraviti prvu pauzu za kupanje na našem putovanju. Nastavljamo prema Vodicama, živahnom turističkom mjestu. Nakon večere na brodu uživajte u čaši vina u nekoj od ugodnih taverni ili konoba.

Luka ukrcaja putnika ovisi o vremenu leta. Prilikom rezervacije letova i transfera putem I.D. Riva Tours i dolazak u Zračnu luku Zadar do 12:00 sati, ukrcaj u Zadru je zajamčen; ako stignete kasnije, ukrcat ćete se u prvoj luci za noćenje.

Nekoliko milja južnije napuštamo Jadran i skrećemo u ušće rijeke Krke. Krećemo uzvodno i sidrimo se u Skradinu, neposredno prije poznatih slapova Krke. Odavde polaze i brodovi koji vas vode do Nacionalnog parka. Mogućnost posjeta „Skradinskom buku“, s 800 m najdužem i najpoznatijem dijelu slapova. Impresivan prirodni spektakl, jer ovdje Krka pada u 17 stepenica s kaskadama širokim i do 100 m. Ulaz u Nacionalni park uključujući prijevoz brodom iznosi 20 € (travanj, svibanj, listopad) odnosno 40 € (lipanj – rujan), plaća se na licu mjesta. Nakon obilaska Nacionalnog parka krećemo prema Šibeniku. Šibenik, koji se prvi put spominje 1066. godine, najmlađi je od većih gradova na obali, ali i najstariji hrvatski grad. Jer nisu ga osnovali ni Grci, ni Rimljani, ni Bizanti, nego Hrvati. Najpoznatija građevina u staroj gradskoj jezgri nalik tvrđavi je katedrala sv. Jakova, najvažniji renesansni spomenik u Hrvatskoj. Nakon razgleda grada, imate priliku za večeru u jednom od restorana i noćenje.

Napuštamo Šibenik i vraćamo se na Jadran. Nakon 90-tak minuta vožnje stižemo do našeg prvog odredišta, Primoštena, čija se slikovita stara jezgra smjestila na poluotoku. Izvorno otočić, naselje je u 16. stoljeću povezano s kopnom umjetnim nasipom. Ovdje imate priliku prošetati starim gradom prije nego ponovno krenemo i, nakon ručka na brodu, uputiti se u zaljev na stanku za kupanje. Potom ćemo krenuti prema Splitu, glavnom gradu Dalmacije. Glavna atrakcija Splita je stari grad koji je izrastao iz Dioklecijanove palače. U kompleksu, koji je dio svjetske baštine, nalaze se 1700 godina stare rimske zidine, kuće, crkve, kafići… mjesta puna šarma! Nakon razgleda grada, ostatak večeri imate za šetnju starim gradom. Noćenje u splitskoj luci.

Ujutro napuštamo Split i nastavljamo prema jugu. Nakon ručka i pauze za kupanje krećemo prema otoku Braču. Otok je svjetski poznat po vapnencu koji se ovdje vadi. Postavljen je na zgrade poput Bijele kuće u Washingtonu i Reichstaga u Berlinu. Prvo ćemo se usidriti u jednoj od prekrasnih uvala i uživati ​​u dugoj pauzi za kupanje. Potom krećemo prema Pučišćima gdje ćemo i noćiti. Ulaskom u uvalu Pučišća vidjet ćete najveći kamenolom na otoku, a na svakom koraku u mjestu naići ćete na vapnenac. Riva, pročelja kuća, čak i ferali u luci izrađeni su od ovog kamena, a Pučišća su i dom jedne od najznačajnijih klesarskih škola u Europi. Noćenje u Pučišćima.

Današnji dan mogli bismo nazvati i „danom četiri otoka“. Napuštamo Pučišća na otoku Braču i krećemo prema jednoj uvali na otoku Šolti na prvu stanku za kupanje. Nakon otprilike sat vremena dižemo sidro i krećemo prema otoku Drveniku, gdje ćemo napraviti današnju drugu stanku za kupanje. Dok je ručak na brodu, ponovno palimo motor i krećemo prema četvrtom otoku – Zlarinu. U kasnim poslijepodnevnim satima pristajemo u lučicu ribarskog mjesta Zlarin. Mogućnost večere u jednom od restorana i noćenje.

„Posljednjeg dana stvaranja Bog je htio okruniti svoje djelo, pa je od suza, zvijezda i daha stvorio Kornate“, napisao je irski pisac George Bernard Shaw. Oni su najveća i najgušća skupina otoka u Jadranskom moru – 147 otoka, otočića i hridi koji se protežu u dužini od oko 35 km. Plovimo cijelom dužinom ovog nautičkog raja koji je 1980. godine proglašen Nacionalnim parkom. Naravno, usidrit ćemo se u jednoj od prekrasnih uvala s kristalno čistim morem za dugu pauzu za kupanje. Naše današnje odredište je Park prirode Telašćica, zaštićena uvala desetak kilometara duboko usječena u Dugi otok. Zapanjujuće su strme litice, visoke i do 161 m, i slano jezero Mir koji su udaljeni samo nekoliko minuta hoda od privezišta broda. Noćenje u Parku prirode Telašćica.

Napuštamo Park prirode Telašćica i krećemo prema jednoj od uvala na otoku Ugljanu na posljednju dužu pauzu za kupanje prije povratka na početnu točku našeg krstarenja. Po dolasku u Zadar, naš vodič očekuje vas u vođenom razgledavanju starog grada opasanog moćnim zidinama. On će vam pokazati najvažnije znamenitosti – npr. Rimski forum, okrugla crkva Svetog Donata, katedrala Svete Stošije i morske orgulje koje su jedinstvene u svijetu, a čiji zvuk i „melodije“ određuju isključivo valovi. Noćenje u Zadru.

Nakon doručka, iskrcavanje do 9:00 sati.

Ruta se može promijeniti zbog lokalnih uvjeta i trenutnih vremenskih uvjeta.
Što je uključeno…
  • 8 dana krstarenja prema programu
  • polupansion (večera na dan ukrcaja, doručak i ručak sljedećih dana)
  • Marenda dobrodošlice
  • Kapetanska večera
  • Predstavnici tijekom ukrcaja i iskrcaja
  • Razgled grada Šibenika
  • Razgled grada Splita
  • Ulaz u Nacionalni park Kornati
  • Ulaz u Park prirode Telašćica
  • Razgled grada Zadra
Imate li pitanje?
Rado ćemo odgovoriti na sva vaša pitanja
ponedjeljak – petak
subota
8:00 – 16:30
9:00 – 13:00
 
+49 (0) 89 23 11 000
Ili možete popuniti obrazac za konkretne upite, odgovorit ćemo vam čim prije.


Kalendar raspolživosti

Boravišne i lučke pristojbe nisu uključene u cijenu i plaćaju se u gotovini na brodu prilikom ukrcaja. Iznose u sezoni 2024. 42 € po osobi i tjednu, te 21 € za djecu do 12 godina; a u sezoni 2025. 49 € po osobi i tjednu, te 24 € za djecu do 12 godina.

Preporuka za napojnice: Sigurno ćete rado usluge posade nagraditi napojnicom. Preporučamo iznos od 70 € po kabini i tjednu.