boat
boat
boat
boat
boat
boat
boat
boat
boat
boat

Rute T1

Ruta: Trogir – otok Brač – otok Korčula – otok Lastovo – otok Vis – otok Biševo – otok Hvar – Trogir

Opis

Ruta:
Trogir – otok Brač – otok Korčula – otok Lastovo – otok Vis – otok Biševo – otok Hvar – Trogir

Ukrcavanje je od 13:00 do 14:00 sati u luci Trogir. Stignete li u Trogir vlastitim automobilom, možete se dovesti do recepcije našeg parkirališta od 10:00 do 13:00 sati najkasnije. Ovdje možete parkirati automobil, a naši predstavnici otpremit će na vrijeme vašu prtljagu u luku ili na brod. Do luke je potrebno desetak minuta pješice (oko 1100 m) preko pješačkog mosta. Nakon ukrcavanja, naši će vas predstavnici dočekati na brodu s pićem dobrodošlice i upoznat ćete posadu i svoje suputnike. Tijekom zakuske za ručak isplovljavamo. Plovimo prema Bolu, na otoku Braču. Ondje ćete upoznati jednu od najljepših plaža čitavog Sredozemlja – Zlatni rat. Večera na brodu i noćenje u luci Bol.

Današnje je odredište grad Korčula, glavni grad istoimenog otoka. Starogradska jezgra Korčule jedan je od ljepših starih gradova u Dalmaciji, a s obzirom na to da nalikuje tvrđavi, nazivaju je često malim Dubrovnikom. Na putu do Korčule, pronaći ćemo uvalu u kojoj ćemo stati na stanci za kupanje u kristalno čistom moru. Noćenje u rodnom gradu poznatog moreplovca i pustolova Marka Pola.

Za približno tri sata plovidbe od Korčule stižemo na otok Lastovo. Otok je zadržao svoju izvornost, stoga je prava oaza mira s bogatom mediteranskom vegetacijom. Prije nekoliko godina, otočje Lastova proglašeno je parkom prirode (cijena ulaznice približno 4 eura po osobi, plaćanje na licu mjesta). Usidrit ćemo se u uvali svetog Mihajla, u blizini mjesta Lastova. Imat ćete dovoljno vremena za otkrivanje okolice. Poslijepodne se vraćamo na otok Korčulu, u Velu Luku. Ovo mjesto leži duboko u zaštićenoj uvali, na sjevernoj strani otoka. U slučaju lošeg vremena, pristat ćemo u luci Ubli na otoku Lastovu, gdje ćemo prenoćiti.

Nakon pauze za kupanje, odlazimo na drugi "zabranjeni" otok našeg današnjeg putovanja – Vis. Poput Lastova, otok Vis bio je zatvoren za strane posjetitelje sve do kraja 1980-ih. Tamo gdje je nekad bila pista zračne baze, sada se uzgaja vino. Ako je moguće, prvo posjećujemo „Modru špilju" na otočiću Biševo. Kako posjet špilji ovisi o vremenskim prilikama, prema vremenskoj prognozi održat će se u utorak ili srijedu, ako je to izvedivo. Ovisno o lokalnim uvjetima, sidrit ćemo preko noći u uvali ili vežemo se u Komiži, mirnom gradiću na zapadnoj obali otoka Visa.

Na samo pet nautičkih milja od Komiže smjestio se maleni otok Biševo, poznat po Modroj špilji. Oko podneva, zrake sunce prodiru kroz podmorske pukotine u špilju i odbijaju se od bijelog podmorja, stvarajući modri sjaj u špilji. Ova jedinstvena pojava može se promatrati samo uz mirno more. Na izlet u špilju odlazi se manjim brodicama – ulaznica od oko 10 eura po osobi uključuje vožnju brodom (14 eura u srpnju i kolovozu), nije uključena u cijenu krstarenja. Na putu do Visa, glavnog grada otoka, usidrit ćemo se u uvali na sjevernoj obali za plivanje. Grad Vis smješten je duboko u zaštićenoj uvali i taj šarmantan gradić pun je romantičnih uličica i lokala. Noćenje u Visu.

Nakon stanke u uvali, usmjeravamo se prema Starom Gradu, najstarijem naselju na otoku Hvaru. Stari je Grad nekoć bio glavni grad otoka, starogrčki Faros. Sve do današnjeg dana svjedoci blistave prošlosti su mu dobro očuvane znamenitosti, kao što je Hektorovićev dvorac Tvrdalj. Međutim, Stari je Grad zadržao svoju ulogu prijestolnice vinogradarstva na otoku Hvaru. Noćenje u Starom Gradu.

Poslije doručka, podižemo sidro i upućujemo se prema posljednjem otoku našeg putovanja, prema Šolti. Obilježje otoka su prostrani maslinici u kojima se proizvodi vrhunsko, izuzetno tamno maslinovo ulje. Za plivanje zaustavljamo se u skrivenoj uvali kojoj je moguće pristupiti samo brodom. Sa Šolte vraćamo se u Trogir. Prepustite se izuzetnoj atmosferi koja vlada uličicama starog centra grada, koji je pod zaštitom UNESCO-a. Prije nego što se skroz opustite na večeri u jednom od mnogobrojnih ugodnih trogirskih restorana, pozivamo vas da sudjelujete u vođenom obilasku povijesnog središta grada.

Nakon doručka, iskrcavanje do 9:00 sati.

Ruta je podložna promjenama zbog lokalnih uvjeta i trenutnih vremenskih uvjeta.
Što je uključeno…
  • Osmodnevno krstarenje u skladu s itinererom
  • Polupansion (uključena je večera na dan ukrcaja, doručak i ručak ili večera narednih dana vašeg krstarenja)
  • Zakuska dobrodošlice
  • Kapetanska večera
  • Predstavnici vama na usluzi tijekom ukrcavanja i iskrcavanja
  • Vođeno razgledavanje Trogira
Imate li pitanje?
Rado ćemo odgovoriti na sva vaša pitanja
ponedjeljak – petak
subota
8:00 – 16:30
9:00 – 13:00
 
+49 (0) 89 23 11 000
Ili možete popuniti obrazac za konkretne upite, odgovorit ćemo vam čim prije.


Galerija slika

Kalendar raspolživosti

Boravišne i lučke pristojbe nisu uključene u cijenu i plaćaju se u gotovini na brodu prilikom ukrcaja. Iznose u sezoni 2024. 42 € po osobi i tjednu, te 21 € za djecu do 12 godina; a u sezoni 2025. 49 € po osobi i tjednu, te 24 € za djecu do 12 godina.

Preporuka za napojnice: Sigurno ćete rado usluge posade nagraditi napojnicom. Preporučamo iznos od 70 € po kabini i tjednu.

29. Lipanj 2024

10. Kolovoz 2024
17. Kolovoz 2024