boat
boat
boat
boat
boat
boat
boat
boat
boat
boat

Rute R4

Ruta: Rijeka – otok Rab – Zadar – Trogir – otok Hvar – otok Korčula – Dubrovnik – otok Mljet – otok Vis – Split – Skradin – slapovi Krke – Šibenik – Vodice – Nacionalni park Kornati – Dugi Otok – otok Lošinj – Rijeka

Opis

Ruta:
Rijeka – otok Rab – Zadar – Trogir – otok Hvar – otok Korčula – Dubrovnik – otok Mljet – otok Vis – Split – Skradin – slapovi Krke – Šibenik – Vodice – Nacionalni park Kornati – Dugi Otok – otok Lošinj – Rijeka

Stižete li u Rijeku vlastitim automobilom, možete ući u luku od 9:00 do najkasnije 12:00 sati i doći izravno do broda. Ovdje iskrcajte prtljagu na koju ćemo mi paziti dok kabine ne budu spremne u 11:30 sati. Naši predstavnici otpratit će vas do garaže i povesti natrag do luke. Na brodu će vas dočekati naš predstavnik s pićem dobrodošlice i upoznati vas s posadom i vašim suputnicima. Tijekom zakuske plovimo prema Rabu. Po dolasku u predivan grad Rab odlazimo na vođeni obilazak gradom. Rab je glavni grad istoimenog otoka, ističe se svojim zvonicima i proteže se uskim, stjenovitim rtom okupanim morem. Tri ulice prolaze starim gradom – Donja ulica obiluje lokalima i pivnicama, Srednja ulica poznata je po buticima, suvenirnicama i slastičarnicama, a Gornja ulica vodi prema četirima crkvama s njihovim zvonicima. Večera na brodu i noćenje na Rabu.

Napuštamo Kvarnerski zaljev i prilazimo Dalmaciji. Nakon stanke za plivanje i ručka na brodu, stižemo u Zadar, prijestolnicu sjeverne Dalmacije. Tamo nas dočekuje vodič koji će nas voditi u obilazak po starom dijelu grada smještenom na poluotoku sa svojim drevnim zidinama. Vodič će nam pokazati najvažnije znamenitosti, kao što su Rimski forum, cilindrična crkva Svetog Donata, katedrala Svete Stošije i svjetski poznate Morske orgulje čiju melodiju stvaraju isključivo valovi. Mogućnost večere u Zadru. Noćenje u Zadru.

Danas posjećujemo jedan od najljepših gradova Dalmacije, Trogir. Ondje ćemo stići nakon ručka na brodu i plivanja. Vođena šetnja Trogirom koji je pod UNESCO-ovom zaštitom. Šetnja vijugavim, popločenim ulicama bit će nezaboravno iskustvo, a oduševit će vas i srednjovjekovni svodovi te drevna dvorišta. Mogućnost večere u Trogiru, noćenje.

Postavljamo pravac prema otoku Hvaru. Luka istoimenog glavnog grada nalazi se u podnožju tvrđave s koje se pruža čaroban pogled na Paklene otoke na pučini. Nakon približno dva sata u Hvaru i ručka na brodu, pristajemo pored otočića Šćedra za morske radosti. Plovimo dalje uzduž brdovitog poluotoka Pelješca prema Korčuli. Mogućnost večere u Korčuli i noćenje.

Korčula je jedan od najljepših gradova u Dalmaciji, često ga nazivaju malim Dubrovniku jer podsjeća na tvrđavu. Nakon doručka, s vodičem obilazimo rodni grad poznatog moreplovca i istraživača Marka Pola. Nakon ručka na brodu odlazimo iz Korčule i krećemo prema Dubrovniku u koji stižemo oko 17:00 sati. Udaljenost od luke do starogradske jezgre je svega nekoliko minuta autobusom, čija je stanica u neposrednoj blizini našeg broda. Autobus vozi svakih desetak do dvadesetak minuta, cijena karte iznosi 1,73 € (na kiosku) ili 1,99 € (na autobusu), posljednja vožnja oko 1:00 sata ujutro (stanje kolovoz 2023.). Mogućnost večere u Dubrovniku.

Imate čitav dan na raspolaganju za istraživanje Dubrovnika. Stari dio grada poput muzeja na otvorenom razotkriva svoje znamenitosti svim posjetiteljima. Nakon doručka slijedi vođeni obilazak gradom, zatim ćete moći samostalno upoznati grad. Prošećite Stradunom, obiđite moćne gradske zidine ili žičarom odite na 415 metara visok Srđ, s kojeg ćete uživati u jedinstvenom pogledu na starogradsku jezgru i more. Ručati možete u jednom od mnogih dubrovačkih restorana, večera na brodu.

Opraštamo se od Dubrovnika i plovimo prema Mljetu. Nakon stanke za plivanje i ručak na brodu, usidrit ćemo se u Pomeni ili Polačama. Dio otoka proglašen je nacionalnim parkom – dva slanovodna jezera (na većem se nalazi otočić s nekadašnjim samostanom) uski kanal povezuje s morem. Ne propustite posjetiti nacionalni park (ulaznica uključuje vožnju brodom do otoka sa samostanom i iznosi oko 17 eura, plaćanje na ulazu). Preporučujemo vam kupanje u slanim jezerima jer im je temperatura uvijek oko 2 °C viša od temperature mora. Mogućnost večere u jednoj od konoba na Mljetu.

Danas plovimo na otok Vis. Vis je bio zatvoren za strane posjetitelje do kraja osamdesetih godina. Tamo gdje je nekoć stajalo uzletište za vojne zrakoplove, danas su vinogradi. Vis je 45 km udaljen od kopna i zbog toga je najudaljeniji hrvatski otok od kopna, zadržao je svoju izvornost zbog dugotrajnog nedostatka masovnog turizma. Nakon plivanja i ručka na brodu kasno poslijepodne ulazimo u luku Vis. Mogućnost večere u Visu.

Ponovo podižemo sidro i nakon stanke za plivanje stižemo u prijestolnicu Dalmacije, u Split. Glavna kulturna atrakcija Splita je povijesna gradska jezgra s Dioklecijanovom palačom. Na popisu je svjetske baštine pod zaštitom UNESCO-a, bilježi 1700 godina povijesti, a između ostalog ističu se rimske zidine, kuće, crkve, lokali... sve sa posebnim stilom. Nakon vođene šetnje gradom, ostaje vremena napretek za opuštanje. Mogućnost večere u Splitu.

Nakon približno četiri sata plovidbe, napuštamo Jadransko more i prilazimo rijeci Krki. Pristajemo u Skradinu, na samom ulazu u slapove Krke. Nakon ručka na brodu, preporučujemo posjet slapovima. Brodovi iz Skradina odvest će vas u Nacionalni park. Ne propustite Skradinski buk, slapovi od 800 metara čine ga najpoznatijim slapištem Nacionalnog parka. Ulaznica u Nacionalni park uklj. prijevoz brodom € 20 € (travanj, svibanj, listopad) odnosno 40 € (lipanj–rujan), plativo na licu mjesta. Mogućnost večere u Skradinu i noćenje.

Najprije odlazimo u Šibenik, nakon vođene ture starim centrom Šibenika, vraćamo se u Jadransko more i stižemo u Vodice, popularno turističko odredište. Mogućnost večere u taverni ili konobi po izboru i noćenje u Vodicama.

„Posljednjeg dana stvaranja, Bog je poželio okruniti svoje djelo i stvorio je Kornate od suza, zvijezda i daha“, riječi su irskog spisatelja Georgea Bernarda Shawa. Najveće i najrazvedenije otočje na Jadranu – 147 otoka, otočića i grebena prostiru se u duljini od oko 35 km. Prolazimo uzduž čitave njihove duljine i pronalazimo pogodnu uvalu za plivanje, a tamo ćemo i ručati na brodu. Noćenje u nekom ribarskom mjestu na Dugom otoku ili na susjednim otocima.

Danas plovimo prema otoku Lošinju. Ako nas sreća posluži promatrat ćemo igru dupina s valovima, jer ovdje je u sklopu projekta Jadranski dupini registrirano više od 220 dupina koji nastanjuju lošinjski akvatorij. Nakon doručka i uobičajene stanke za plivanje, ulazimo u luku Mali Lošinj koja se ističe po šarenim kućama. Mogućnost večere u Malom Lošinju.

Putujemo uzduž zapadne obale otoka Cresa do uvale u kojoj ćemo se posljednji put okupati u kristalno čistom Jadranskom moru i ručati prije povratka u Rijeku. Mogućnost večere u Rijeci.

Nakon doručka, iskrcavanje do 9:00 sati.

Ruta je podložna promjenama zbog lokalnih uvjeta i trenutnih vremenskih uvjeta.
Što je uključeno…
 • Dvotjedno krstarenje u skladu s itinererom
 • Polupansion (uključena je večera na dan ukrcaja, doručak i ručak ili večera narednih dana vašeg krstarenja)
 • Zakuska dobrodošlice
 • Kapetanska večera
 • Predstavnici vama na usluzi tijekom ukrcavanja i iskrcavanja
 • Vođeno razgledavanje Raba
 • Vođeno razgledavanje Zadra
 • Vođeno razgledavanje Trogira
 • Vođeno razgledavanje Korčule
 • Vođeno razgledavanje Dubrovnika
 • Vođeno razgledavanje Splita
 • Vođeno razgledavanje Šibenika
 • Vođeno razgledavanje Malog Lošinja
 • Ulaznica za Nacionalni park Kornati
Imate li pitanje?
Rado ćemo odgovoriti na sva vaša pitanja
ponedjeljak – petak
subota
8:00 – 16:30
9:00 – 13:00
 
+49 (0) 89 23 11 000
Ili možete popuniti obrazac za konkretne upite, odgovorit ćemo vam čim prije.


Kalendar raspolživosti

Boravišne i lučke pristojbe nisu uključene u cijenu i plaćaju se u gotovini na brodu prilikom ukrcaja. Iznose u sezoni 2024. 42 € po osobi i tjednu, te 21 € za djecu do 12 godina; a u sezoni 2025. 49 € po osobi i tjednu, te 24 € za djecu do 12 godina.

Preporuka za napojnice: Sigurno ćete rado usluge posade nagraditi napojnicom. Preporučamo iznos od 70 € po kabini i tjednu.

10. Kolovoz 2024