boat
boat
boat
boat
boat
boat
boat
boat
boat
boat
boat
boat
boat

MS Otac Ivan

Luka Trogir - Srednja Dalmacija

Comfort Plus

Opis

Godine 1953. u brodogradilištu Vranjic u Splitu položena je kobilica drvenog broda. Godine 1955. brod je dovršen i porinut je teretni brod „Milna“. Nakon desetljeća prijevoza građevinskog materijala i drugog tereta s kopna na dalmatinske otoke, novi ga vlasnik 1989. godine odlučuje preurediti u putnički brod. Brod je dovršen na vrijeme za sezonu 1990., a vlasnik ga krsti „Otac Ivan“ po svom ocu.

30 godina kasnije, mladi kapetan Dino – koji potječe iz obitelji s dugom pomorskom tradicijom i odrastao na brodovima – zajedno sa svojom suprugom Larisom kupuje brod Otac Ivan. Dok Dino mirnom rukom drži kormilo broda Otac Ivan, Larisa – koja tečno govori njemački i engleski – brine o svim potrebama svojih gostiju na brodu. Kao diplomirana psihologinja koja je tijekom ljetnih praznika nekoliko godina radila na raznim brodovima, nakon studija odlučila se posvetiti turizmu.

Njihovi gosti cijene opuštenu atmosferu na tradicionalnom drvenom brodu koji se ne može usporediti s modernim željeznim brodovima. Tijekom plovidbe možete se sunčati na jednoj od dvije sunčane palube, zajedno sjediti za velikim stolom ispred kormilarnice ili se prepustiti valovima da vas lagano ljuljaju u visećim stolicama na natkrivenoj krmi. U pauzama za kupanje u najljepšim uvalama dalmatinskih otoka, neki se gosti odvaže na hrabri skok s gornje palube, plutaju morem na jednom od luftića kojih ima na brodu ili se okušaju u stojećem veslanju (stand-up paddling). A ako ste nakon toga žedni, Larisa će vas razmaziti ledenim pivom, čašom vina ili koktelom.

Iako su 2020. renovirali sve kabine, kupaonice i salon i svake godine vlasnici osmisle nešto novo, ovdje nećete pronaći luksuz. Ali pronaći ćete izvrsnu hranu i pažljivu uslugu gotovo 24 sata dnevno. Oca Ivana imaju tek četiri godine i bliži njim se peta sezona. Ipak, neke od njihovih gostiju već su primili na brod po drugi ili čak treći put. A neki od njih su već najavili ili rezervirali za iduću sezonu. Na ovom brodu se očito osjećaju kao kod kuće…

Opći podatci: Dužina 33 m, godina gradnje 1953, renovacija 2020. 16 kabina – 35 kreveta. Svaka kabina ima svoj tuš/wc i klima uređaj.

Potpalublje: 1 dvokrevetna kabina sa krevetima na kat, 2 trokrevetne kabine s francuskim ležajem i trećim krevetom iznad.

Glavna paluba: 3 dvokrevetne kabine sa krevetima na kat, 3 kabine s francuskim ležajem, 1 trokrevetna kabina s francuskim ležajem i trećim krevetom iznad.

Gornja paluba: 6 dvokrevetnih kabina sa krevetima na kat.

Ostalo: Dvije palube za sunčanje (cca. 70 odnosno 50 m²) sa 20 ležaljki. Madraci za 4 osobe, stolovi sa klupom, stolicama i tendom za cca. 20 osoba na provi, 2 viseće fotelje kao i stolovi sa klupama za cca. 12 osoba u natkrivenom dijelu palube na krmi, klimatizirani salon za 36 osoba. Dva SUP-a (standup paddle boards) stoje besplatno na raspolaganju.

Naši brodovi nisu prilagođeni za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Minimalni broj putnika: 19

Dodatno
Kategorija: Comfort Plus
Max. 35 Osoba
Kabine s tušom i wc-om
Klima uređaj
Besplatan Wi-Fi
Imate li pitanje?
Rado ćemo odgovoriti na sva vaša pitanja
ponedjeljak – petak
subota
8:00 – 16:30
9:00 – 13:00
 
+49 (0) 89 23 11 000
Ili možete popuniti obrazac za konkretne upite, odgovorit ćemo vam čim prije.

Detalji

Godina gradnje: 1955
Obnovljeno: 2020
Ukupna dužina (m): 33.00 m
Paluba za sunčanje: 120 m2
WiFi Internet: Besplatno
Kabine
Dvokrevetne kabine: 13
Trokrevetne kabine: 3
Jednokrevetne kabine: 0
Četverokrevetne kabine: 0
Kabine s kupaonicom: Da
Klima uređaj: Da
Dodaci
Tuš/wc: 1


Lokacija

Luka Trogir - Srednja Dalmacija

Kalendar raspolživosti

Boravišne i lučke pristojbe nisu uključene u cijenu i plaćaju se u gotovini na brodu prilikom ukrcaja. Iznose u sezoni 2024. 42 € po osobi i tjednu, te 21 € za djecu do 12 godina; a u sezoni 2025. 49 € po osobi i tjednu, te 24 € za djecu do 12 godina.

Preporuka za napojnice: Sigurno ćete rado usluge posade nagraditi napojnicom. Preporučamo iznos od 70 € po kabini i tjednu.

  • Rute iz luke Trogir: T3, T7, T9