Hrana na brodovima je na bazi mediteranske kuhinje. Doručak je obično jednostavan, kava i čaj, bijeli kruh, maslac i marmelade. Često se poslužuju i hladni naresci, sir, jaja ili jogurt. Glavna jela (ručak i / ili večera) obično se sastoje od juhe ili predjela, mesa ili ribe s prilozima i salate, kao i deserta ili voća. Iako se radi o krstarenju većim se dijelom poslužuje meso u glavnim obrocima, a manje riba.
Ukoliko ste vegetarijanac, molimo da taj podatak navedete odmah pri rezervaciji. Priprema vegetarijanskih obroka na brodu ne znači da ćete dobiti posebno skuhana jela, već da ćete uz sve što dobiju ostali gosti umjesto mesa ili ribe dobiti veću količinu priloga (povrća). Kada se prvi dan ukrcate na brod, prilikom pozdravnog govora i pića dobrodošlice Vašeg kapetana, osoblje broda će Vas upitati tko ne jede meso ili ribu, tako da se taj podatak još jednom potvrdi kuharu.
Jela koja spadaju u posebne vrste dijeta ili prehrana, nije uvijek moguće pripremiti na brodu, a takve želje svakako trebate napomenuti pri rezervaciji. U slučaju da ste alergični na gluten, molimo da ponesete sa sobom kruh bez glutena, jer ga ponekad nije moguće naći u malim pristaništima pa Vam posada broda to neće moći uvijek pribaviti.
Ukoliko rezervirate charter broda, možete birati između ponude polu ili punog pansiona. Tijekom uobičajenih ruta prehrana na brodu temelji se na usluzi polupansiona, odnosno na bazi doručka i ručka. Na našim krstarenjima u kombinaciji s biciklističkim turama, ovisno o potrebama, nekada se umjesto ručka poslužuje večera. Na dan ukrcaja dobit ćete „snack - užinu“ i večeru. Jednom tjedno je uobičajeno na svim brodovima i rutama da se održi „Kapetanova večera“. Ostale dane moći ćete večerati u mjestima gdje se planira noćenje. Na nekim brodovima bit će Vam ponuđena i mogućnost večere uz dodatno plaćanje na licu mjesta (10-25 euro po osobi – ovisno o vrsti i izboru jela). Na dan iskrcaja u cijenu je uključen i doručak, čime završava Vaš boravak na brodu.
Puni pansion (moguć samo na rutama RF, RP i ZW) sastoji se od doručka, ručka i večere. Usluge počinju snackom-užinom na dan ukrcaja i završavaju doručkom na dan iskrcaja.
Hrana tijekom biciklističkih tura je na bazi polupansiona, a sastoji se od doručka i ručka ili večere na brodu. Ponekad se ruča u restoranima ili tipičnim konobama usput – to nije uključeno u cijenu putovanja, već gosti plaćaju na licu mjesta ugostiteljima. Ovisno o ruti i lokaciji, ruča se na brodu, dok navečer možete odabrati gdje želite jesti u mjestu noćenja.
Tijekom biciklističkih krstarenja prilagodili smo prehranu posebnim zahtjevima biciklista. Uz uobičajenu kavu ili čaj, bijeli kruh, maslac i marmelade za doručak se poslužuju i hladni naresci, sir, kukuruzne pahuljice, musli, voće, sokovi i mliječni proizvodi poput jogurta.
Tijekom krstarenja u kombinaciji s planinarskim pješačenjima prehrana se bazira na punom pansionu, s tim da se ručak servira na brodu ili u obliku lunch paketa, koji se onda konzumira tijekom pješačenja.