Rute RB

Ruta: Rijeka – otok Krk – otok Rab – otok Pag – otok Lošinj – otok Cres – Rijeka
rezerviraj sad
 

Opis

 


Ruta:
Rijeka – otok Krk – otok Rab – otok Pag – otok Lošinj – otok Cres – Rijeka
Stižete li u Rijeku vlastitim automobilom, možete ući u luku od 9:00 do najkasnije 12:00 sati i doći izravno na brod. Ovdje iskrcajte prtljagu na koju ćemo mi paziti dok kabine ne budu spremne u 11:00 sati. Naši predstavnici otpratit će vas do garaže i povesti natrag do luke. Bicikli će vas čekati ispred broda, nakon moguće pokusne vožnje i kada odaberete odgovarajući bicikl, naši će ih predstavnici ukrcati na brod. Na brodu će vas dočekati naš predstavnik s pićem dobrodošlice i upoznati vas s posadom i s vašim suputnicima. Tijekom zakuske podižemo sidro i usmjeravamo se prema Njivicama na otoku Krku. Ovdje započinje prva dionica biciklima, iz Njivica u Krk, glavnog grada istoimenog otoka i natrag u Njivice. Večera na brodu i noćenje u luci Njivice (36,6 km biciklom).
Brod nas danas vodi u Lopar, smješten na otoku Rabu. Biciklistička tura vodi nas od Supetarske Drage do grada Raba. Brod će nas čekati u slikovitom starom gradu koji je svojstven po zvonicima. Ručak se poslužuje na brodu. Nakon ručka vozimo još jednu dionicu, prelazimo park šumu Kalifront s 1400 hektara i tisućljetnom crnikom. Nakon stanke u „uvali ljubavi“ vraćamo se u Rab. Nakon vođenog razgledavanja povijesne jezgre grada, moći ćete po svojoj želji odabrati restoran za večeru. Noćenje u luci Rab (19 odn. 22,2 km).
Za samo pola sata plovidbe stižemo u Lun, na sjevernome dijelu susjednoga otoka Paga. Prvo se vozimo u Novalju, glavni grad sjeverne strane otoka. Tamo ćemo imati stanku za kavu ili piće. Biciklima dolazimo u Mandre, gdje će nas brod već čekati u luci. Ručamo na brodu, poslijepodne je slobodno za opuštanje i navečer sami odaberite gdje želite večerati. Noćenje u Mandrama (33,8 km).
Danas nas očekuje ponešto duža vožnja brodom, potrebno je oko četiri sata od Mandra do Malog Lošinja, na otoku Lošinju. Na putu prema sjeveru, usidrit ćemo se za ručak na brodu u skrovitoj uvali. Po dolasku u Mali Lošinj, uzimamo bicikle i otkrivamo jedinstveni krajolik prepun bujnih borovih šuma. Vozimo se uvalom Čikat, uzduž obale, prolazimo Sunčanom uvalom do slikovitog priobalnog grada Malog Lošinja i natrag. Večeras možete uživati u ukusnoj večeri u jednom od mnogih restorana u Malom Lošinju. Noćenje u Malom Lošinju (18,3 km).
Danas osvajamo dva otoka. Nakon doručka biciklima vozimo od Malog Lošinja do Osora, tamo su Lošinj i Cres povezani pokretnim mostom. Nastavljamo do uvale Martinšćice. Ukrcavamo bicikle na brod i nakon ručka na brodu nastavljamo svoj put do Cresa, glavnog grada istoimenog otoka. Kapetanova večera poslužuje se na brodu i noćenje je u luci Cres (45,1 km).
Posljednja tura biciklima vodi nas 14 km sjevernije od Cresa na vidikovac pored sela Predošćica i natrag. Ručat ćemo na brodu u Cresu, zatim ćemo ukrcati bicikle posljednji put na brod. Napuštamo luku Cres i plovimo do uvale na sjeveru otoka kako bismo posljednji put na ovom krstarenju zaplivali u predivnom modrom moru, prije povratka u Rijeku. Noćenje u luci Rijeka (28,4 km).
Nakon doručka, iskrcavanje do 9:00 sati.
Nakon doručka podižemo sidro i plovimo u Malinsku, Haludovo. Biciklima vozimo do Dobrinja, u unutrašnjosti otoka. Nastavljamo prema Vrbniku, starom gradu na visokoj hridi s istočne strane Krka. Iz vinograda koji okružuju Vrbnik nastaje poznato vino Žlahtina. Moguće je ručati u ugodnoj konobi prije nego što nastavimo prema gradu Krku. Večera na brodu i noćenje u luci Krk (32,7 km).
Napomene:
moguće su manje izmjene itinerera i aktivnosti uslijed vremenskih i lokalnih prilika. Stoga, na brodu se može poslužiti ručak umjesto večere i obratno. Djelomično slijedimo rutu obrnutim redoslijedom.
Što je uključeno…
* Osmodnevno krstarenje u skladu s itinererom
* Polupansion u skladu s itinererom  
* Zakuska dobrodošlice
* Kapetanova večera
* Predstavnici vama na usluzi tijekom ukrcavanja i iskrcavanja
* Vodiči tijekom čitavog krstarenja (jedan vodič za 22 osobe, dva vodiča za više od 22 osobe)
* Najam bicikla (istaknite prilikom rezerviranja ako želite iznajmiti zaštitnu kacigu)
* E-bicikli uz nadoplatu
* Vođene biciklističke ture u skladu s itinererom
* Vođeno razgledavanje Raba

Streckenprofile


 

Kalendar raspolživosti:

Boravišna pristojba i obvezne lučke naknade nisu uključene u cijenu krstarenja.

Za krstarenja iz Rijeke, Zadra i Trogira ukupan iznos od 28 eura po tjednu i po osobi (za dijete do 11,99 godina - 14 eura) plaća se pri ukrcaju na brod. Iznimno za krstarenja do/od Dubrovnika boravišna pristojba i lučke naknade iznose 35 eura po tjednu i po osobi (za dijete do 11,99 godina - 17 eura).

28. Svibanj 2022

25. Lipanj 2022

13. Kolovoz 2022

Top

All rights reserved © 2005-2022 I.D. RIVA TOURS

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružala najbolje korisničko iskustvo. Nastavljajući svoju posjetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće.
OK Više informacija