Rute T8

Ruta: Jedrenje – jedinstveno iskustvo krstarenja u kontaktu s prirodom
rezerviraj sad
 

Opis

 


Ponekad nas gosti pitaju zašto ne otvorimo jedra na našim motornim jedrenjacima. Odgovor je zapravo jednostavan. U trenutku kada javno objavimo itinerer u brošurama ili na internetu, moramo ga se držati, pod uvjetom da nam vremenski uvjeti dopuštaju. Našim gostima moramo omogućiti razgledavanje onih mjesta koja smo opisali u itinereru jer oni to zaslužuju. To bi zbilja bilo teško ostvariti kada bi naš kapetan ugasio motor. Brzina brodskog motora može doseći sedam ili osam čvorova, a jedra dosegnu samo tri ili četiri čvora. Nadalje, nije moguće unaprijed odrediti smjer i brzinu vjetra. Jednom to može biti maestral sa sjeverozapada, drugi put burin sa sjeveroistoka pa jugo s jugoistoka...

Prije nekoliko desetljeća, naše su se klasične drvene brodice upotrebljavale samo kao jedrenjaci, njima se prevozilo vino i ostali teret s kopna na otoke i s otoka na kopno. Međutim, s vremenom su se prilagodile kako bi udovoljile zahtjevima suvremenog turizma, sada raspolažu modernim kabinama i opremom na palubi zbog čega je onemogućeno pravo jedrenje. Štoviše, moderne brodice s čeličnim trupom, projektirane po uzoru na tradicionalne motorne jedrenjake, malene su i ugodne krstarice, ali nisu istinski jedrenjaci.

Međutim, oni još postoje – „pravi“ jedrenjaci. Kako bismo udovoljili željama mnogih naših gostiju, nudimo krstarenja isključivo na jedrenjacima, sa svega nekoliko termina. Pod uvjetom da vremenske prilike dozvoljavaju, otvaramo jedra, a motor gasimo. Naravno, vaša pomoć je uvijek dobrodošla posadi kako bi otvorili jedra, a možete i stati iza kormila, uz nadzor kapetana.

Unatoč tome što ne slijedi strogi itinerer, kapetan će vas odvesti na najljepša mjesta i u najljepše uvale dalmatinskih otoka. Na rasporedu su otoci Šolta, Brač i Hvar, također poluotok Pelješac i otok Korčula, ako nam zapušu povoljni vjetrovi. Tko čeka dočeka ili kako to Dalmatinci kažu „kamo nas vitar nosi“.
Ruta:
Jedrenje – jedinstveno iskustvo krstarenja u kontaktu s prirodom
Jedrenje iz Trogira:

* Od 13:00 do 14:00 sati ukrcavanje u luci Trogir.
* Itinerer nije fiksno utvrđen već ga kapetan kroji na svoj način. Uzimajući u obzir vrijeme i uvjete na moru, pokazat će vam svoja najomiljenija mjesta i uvale.
* Najmanje dva noćenja u zaklonjenim uvalama i malenim ribarskim mjestima.
* Najviše tri noćenja u većim gradovima koji se posjećuju prema ruti T1, po mogućnosti ne istovremeno kada i drugi brodovi.
* Grupa će izbjegavati što je više moguće susrete s grupama s drugih brodova i izbjegavat će podudaranja što se tiče mjesta noćenja.
Što je uključeno…
* osmodnevno krstarenje u skladu s itinererom
* Polupansion (uključena je večera na dan ukrcaja, doručak i ručak ili večera narednih dana vašeg krstarenja)
* Zakuska dobrodošlice
* Kapetanova večera
* Predstavnici vama na usluzi tijekom ukrcavanja i iskrcavanja
* Vođeno razgledavanje Trogira


Galerija slika

Top

All rights reserved © 2005-2022 I.D. RIVA TOURS

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružala najbolje korisničko iskustvo. Nastavljajući svoju posjetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće.
OK Više informacija