Rezervirajte svoj odmor iz snova za 2021. godinu sada i možete ga besplatno otkazati do 30 dana prije dolaska (osim brodski čarter).

MS Jerkić / Rute R1

Kategorija: Comfort Plus
Luka Trogir - Srednja Dalmacija
rezerviraj sad
 

Opis

Kategorija: Comfort Plus
Max. 24 Osoba
Kabine s tušom i wc-om
Klima uređaj
Besplatan Wi-Fi

Neki od naših redovnih gostiju možda se još sjećaju MS Dare koja je nekoliko godina bila jedan od omiljenih brodova naše flote. Njen je prijašnji vlasnik 2015. godine prodaje obitelji Marasović iz Krila Jesenice te novi vlasnici izražavaju želju vratiti se svojim brodom Rivinoj floti. Ivica je kao kapetan preplovio sva svjetska mora, a sa svojim izletnim brodom je skupio prva iskustva u turizmu. Za sezonu 2016., otvoreni salon na stražnjem dijelu broda kompletno je preuređen i proširen kako bi imao mjesta za 25 osoba. Inače, Jerkić je nadimak Ivice, kojeg su u mlađim danima zvali „mali Jerko“ po njegovom istoimenom ocu. Kako je obitelj na kraju sezone 2019. kupila drugi brod, MS Planku, Ivica od 2020. upravlja Plankom, a njegov sin Jerko preuzima kormilo Jerkića. Tijekom sezone Jerkov brat Ivan po potrebi pomaže na oba broda.

Opći podatci: Dužina 25 m, godina gradnje 1988, rekonstrukcija 2016. 11 kabina – 24 kreveta. Svaka kabina ima svoj tuš/wc i klima uređaj.

Glavna paluba: 7 dvokrevetnih kabina sa krevetima na kat.

Gornja paluba: 2 dvokrevetne kabine sa krevetima na kat, 2 trokrevetne kabine s francuskim ležajem i trećim krevetom iznad.

Ostalo: Paluba za sunčanje (70 m²) sa 10 ležaljki i 5 madraca za sunčanje, stol sa klupama i stolicama za 8 osoba na glavnoj palubi, sjedeća mjesta za 20 osoba na palubi, otvoreni salon za 25 osoba na krmi, koji raspolaže klima uređajem i može se zatvoriti ceradom.

Naši brodovi nisu prilagođeni za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Minimalni broj putnika: 14

 

Detalji

Godina gradnje: 1988

Obnovljeno: 2016

Ukupna dužina (m): 25.00 m

Paluba za sunčanje: 70 m2

WiFi Internet: Besplatno


Kabine

Dvokrevetne kabine: 9

Trokrevetne kabine: 2

Jednokrevetne kabine: 0

Četverokrevetne kabine: 0

Kabine s kupaonicom: Da

Klima uređaj: Da


Dodaci

Tuš: 1Galerija slikaDojmovi s putovanja

 

Ruta

 


Ruta:
Rijeka – otok Krk – otok Rab – Zadar – Nacionalni park Kornati – zadarski arhipelag – otok Lošinj – otok Cres – Rijeka
Putujete li u Rijeku svojim automobilom, možete ući u luku od 9:00 ujutro do najkasnije 12:00 sati. Naši predstavnici uputit će vas u garažu i povesti natrag u luku. Vodite računa o tome da je vrijeme ukrcaja između 11:00 i 13:00 sati. Nakon što se ukrcate naš predstavnik ponudit će vam piće dobrodošlice i upoznati vas s posadom broda i vašim suputnicima. Dok budete uživali u ukusnoj zakuski, podignut ćemo sidro i zaploviti prema čudesnom otoku Krku. Naša prva stanica je sakrivena uvala u kojoj ćete prvi put moći uroniti u predivno Jadransko more. Nastavljamo prema Krku, glavom gradu otoka ili prema Puntu, našem pristaništu za ovu noć.
Nakon doručka polazimo prema sljedećem otoku, odlazimo na Rab. Otprilike dva sata kasnije, spuštamo sidro u romantičnoj uvali u kojoj ćete imati vremena na pretek za kupanje i sunčanje. U očaravajući grad Rab stižemo u kasno poslijepodne. Vodič će nas dočekati i povesti u obilazak grada. Povijesna jezgra Raba proteže se uskim, stjenovitim rtom okupanim morem, a prepoznatljiva je po svojim dojmljivim zvonicima. Tri ulice prolaze starim gradom – Donja ulica s pregršt lokala, Srednja ulica poznata je po buticima, suvenirnicama i slastičarnicama, a Gornja ulica vodi prema četirima crkvama i njihovim zvonicima. Noćenje u Rabu.
Plovimo dalje prema otoku Lošinju. Osim što je poznat po 300 sunčanih ili lagano oblačnih dana godišnje, čuven je također po svojim gustim borovim šumama. Uz malo sreće, možda ćemo ugledati dupine u igri s valovima. Naime, u moru koje okružuje otok Lošinj, postoji više od 200 dupina registriranih u projektu „Jadranski dupini“. Nakon stanke za kupanje, stižemo na Mali Lošinj gdje ćemo provesti večer i prenoćiti.
Danas plovimo prema susjednom otoku Cresu. Otok je osebujan po svojim beskrajnim maslinicima i bezbrojnim stadima ovaca. Suvišno je naglasiti da je janjetina na ražnju jedan od poznatijih specijaliteta otoka Cresa. Poslije obavezne stanice za kupanje, nastavljamo ploviti prema slikovitom gradu Cresu, a tamo ćemo i prenoćiti.
Vrijeme je da se oprostimo od naših otoka. Sa Cresa plovimo uzduž istočne obale Istre prema Rijeci, uz neizostavnu stanku za kupanje u moru. Noćenje u riječkoj luci.
Nakon doručka iskrcavanje do 9:00 sati.
Danas napuštamo Kvarnerski zaljev i plovimo prema Dalmaciji. Nakon stanke za kupanje stižemo u Zadar, središte sjeverne Dalmacije. Kada pristanemo u Zadru, lokalni vodič dočekat će nas kako bi nas poveo u šetnju kroz grad opasan zidinama, pokazat će nam jedinstvene znamenitosti kao što su Rimski forum, cilindrična crkva svetog Donata ili katedrala svete Stošije. Uživajte u šetnicama s elegantnim buticima i živahnim lokalima, prepustite se zvukovima Morskih orgulja na Rivi čiju melodiju stvaraju valovi, a poznate su diljem svijeta. Noćenje u Zadru.
Ovo je zasigurno vrhunac našeg putovanja! Prekrasan krajolik, bezbroj malih i velikih otoka i tirkizno more ‒ Kornati zbilja jesu jedinstveni raj na zemlji. Najveći i najrazvedeniji arhipelag na Jadranu sačinjava 147 otoka, otočića i grebena koji pokrivaju površinu od 35 km duljine. Naše krstarenje nastavlja se iz Zadra prema Proversi, uskom prolazu između Dugog otoka i Kornata, koji predstavlja ulaz u jedinstveni Nacionalni park. Nakon što prođemo kroz upečatljivo područje Nacionalnog parka, nastavit ćemo ploviti prema sjeveru i usidrit ćemo se pored jednog od mnogobrojnih otoka predivnog zadarskog otočja – Dugi otok, Zverinac, Molat ili Olib.
Napomena:
Polovica naših brodova plovi obrnutim redoslijedom: Rijeka – otok Cres – otok Lošinj – zadarski arhipelag – Nacionalni park Kornati – Zadar – otok Rab – otok Krk – Rijeka
Što je uključeno…
* Osmodnevno krstarenje u skladu s itinererom
* Polupansion (uključena je večera na dan ukrcaja, doručak i ručak ili  večera narednih dana vašeg krstarenja)
* Zakuska dobrodošlice
* Kapetanova večera
* Predstavnici vama na usluzi tijekom ukrcavanja i iskrcavanja
* Vođeno razgledavanje Raba
* Vođeno razgledavanje Zadra
* Ulaznica za Nacionalni park Kornati
 

Lokacija

Luka Trogir - Srednja Dalmacija • Luka Rijeka - Kvarner


Luka Trogir


Luka Rijeka

Boravišna pristojba i obvezne lučke naknade nisu uključene u cijenu krstarenja.

Za krstarenja iz Rijeke, Zadra i Trogira ukupan iznos od 28 eura po tjednu i po osobi (za dijete do 11,99 godina - 14 eura) plaća se pri ukrcaju na brod. Iznimno za krstarenja do/od Dubrovnika boravišna pristojba i lučke naknade iznose 35 eura po tjednu i po osobi (za dijete do 11,99 godina - 17 eura).
    ukupno:
    Top

    All rights reserved © 2005-2021 I.D. RIVA TOURS

    Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružala najbolje korisničko iskustvo. Nastavljajući svoju posjetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće.
    OK Više informacija