Rute ZC

Ruta: Zadar – otok Ugljan – otok Pašman – otok Murter – Vodice – Šibenik – Skradin – slapovi Krke – otok Zlarin – Nacionalni park Kornati – Park prirode Telašćica – otok Vir – Nin – Zadar
rezerviraj sad
 

Opis

 


Savršen spoj plivanja, sunčanja, kratkih biciklističkih vožnji, razgledavanja, vođenih tura i laganog pješačenja, sastojci su našeg krstarenja „Aktivni uz kapučino“ koje se ukratko može opisati kao „lagane aktivnosti začinjene dozom kulture“. Program je, uvijek uz pratnju vodiča, osmišljen za one koji ne žele provesti svoj odmor samo u sunčanju i plivanju u kristalno čistom Jadranu, a istovremeno nisu spremni provoditi 40 ili 50 km dnevno na biciklima ili pješačenju. No, dovoljno vremena će naravno biti i za jednostavno opuštanje uz neizostavnu šalicu kave. Naše krstarenje „Aktivni uz kapučino“ pogodno je i za obitelji s djecom jer moguće je iznajmiti i dječje bicikle. Kao prema krilatici „sve se može, ali ništa se ne mora“, sami odlučujete na kojim aktivnostima želite sudjelovati ili upravo taj dan se želite samo opuštati na brodu i uživati u slobodnom vremenu.
Ruta:
Zadar – otok Ugljan – otok Pašman – otok Murter – Vodice – Šibenik – Skradin – slapovi Krke – otok Zlarin – Nacionalni park Kornati – Park prirode Telašćica – otok Vir – Nin – Zadar
Ukrcavanje je između 11:30 i 13:00 sati u luci Zadar. Stignete li u Zadar vlastitim automobilom od 8:00 do najkasnije 12:00 sati dođite u luku i izravno na svoj brod. Ovdje možete pustiti svoju prtljagu. Naši predstavnici pomoći će vam donijeti prtljagu na brod koja će ostati na palubi dok kabine ne budu spremne za smještaj u 11:30 sati. Potom možete odvesti automobil u garažu rezerviranu za goste I.D. Rive Toursa i vratiti se pješice u luku. Naši bicikli čekat će vas ispred broda. Kada odaberete odgovarajući bicikl, naši će ih predstavnici ukrcati na brod. Slijedi doček i upoznavanje uz piće dobrodošlice s našim predstavnikom, a upoznat ćete također posadu i svoje suputnike. Dok budete uživali u zakuski, dižemo sidro i usmjeravamo se prema našem prvom pristaništu na otoku Ugljanu. Privezujemo se u luci Preko i tamo započinje naša prva biciklistička pustolovina koja vodi do Kukljice (oko 8 km). Brodom nastavljamo do Pašmana, slatkom mjestu na istoimenom otoku. Večera na brodu i noćenje u Pašmanu.
Nakon doručka naše se putovanje nastavlja prema otoku Murteru, usidrit ćemo se u uvali Podvrške. Današnja biciklistička vožnja nas vodi u Betinu, tamo posjećujemo Muzej betinske drvene brodogradnje. Vraćamo se natrag prema brodu (ukupno oko 8 km), zaustavljamo se u Murteru, tamo ćete moći uživati u degustaciji maslinovog ulja s ukusnim sirom, pršutom i čašom vina (oko 15 eura, plativo na licu mjesta). Ručamo na brodu prije nego se zaputimo prema uvali Tijašćica na otoku Tijatu. Nakon dugačke stanke za plivanje i sunčanje, nastavljamo krstarenje prema živahnom turističkom mjestu Vodicama. Ondje ćete imati priliku večerati u lokalnom restoranu ili taverni. Noćenje u Vodicama.
Isplovljavamo i usmjeravamo se prema Šibeniku te za oko pola sata ulazimo u ušće rijeke Krke. U Šibeniku nas čeka vođena šetnja gradom, posjećujemo tvrđave sv. Mihovila i Barone koje se nalaze iznad grada i s kojih se pruža divan pogled na ušće rijeke Krke, more, otoke i na priobalje. Zatim vas pozivamo na kapučino u tvrđavi Barone prije nego se zaputimo u jednu od uvala Prokljanskog jezera, tamo gdje se Krka proširuje stvarajući jezero, kako bismo ručali na brodu i osvježili se u moru. Krstarenje nas dalje vodi u Skradin. Mogućnost večere u restoranu. Noćenje u Skradinu.
Poslije doručka biciklima se vozimo uzduž Krke sve do Skradinskog buka (oko 5 km u svakom smjeru), najpoznatijeg slapišta Nacionalnog parka Krka. Vraćamo se i ručamo na brodu, podižemo sidro i vraćamo se u Jadransko more. Sljedeće nam je sidrište uvala Minerska s čarobnom šljunčanom plažom. Odatle hodamo do utvrđenog otočića sv. Nikole. Nakon plivanja i sunčanja plovimo prema otoku Zlarinu, tamo ćemo se usidriti u istoimenom mjestu. Na kraju dana možete uživati u večeri u jednom od lokalnih restorana. Noćenje u luci Zlarin.
Irski spisatelj George Bernard Shaw opisao je Kornate riječima: „Posljednjeg dana stvaranja, Bog je poželio okruniti svoje djelo i stvorio je Kornate od suza, zvijezda i daha“. Prekrasan krajolik, bezbroj malih i velikih otoka, tirkizno more čini Kornatske otoke istinskim rajem na zemlji. Nakon stanke za plivanje i sunčanje i nakon objeda na brodu, plovimo čitavom duljinom Nacionalnog parka. Pristajemo na otoku Levrnaka i hodamo otokom. Napuštamo Nacionalni park sa sjeverozapadne strane i ulazimo u Park prirode Telašćicu. Ovaj bajkovit krajolik poslužit će kao kulisa večerašnjoj kapetanovoj večeri.
Telašćica je uvala duboka oko 8 km na jugoistočnom dijelu Dugog otoka. Prošetat ćemo do slanog jezera i liticama visokim 161 metar nadmorske visine, s kojih se pruža pogled od kojeg će vam zastati dah. Put nas vodi prema bezbroj sakrivenih uvala arhipelaga. Nakon stanke za plivanje i ručka na brodu usmjeravamo se prema Viru. Tamo je moguće večerati u restoranu. Noćenje u Viru.
Napuštamo Vir, sljedeće pristanište je Zaton, polazna stanica naše sljedeće biciklističke ture (oko 8 km) do Nina. Nin je smješten na otočiću koji dva mosta povezuju s kopnom, nekoć je bio sjedište hrvatske biskupije i prijestolnica hrvatskih kraljeva. Posebno se ističe crkva sv. Križa iz 11. stoljeća, poznata i kao „najmanja katedrala na svijetu“. Nakon posjete solanama, vraćamo se našem brodu za ručak te za kupanje i sunčanje. Zatim se vraćamo u Zadar gdje ćemo s turističkim vodičem obići starogradsku jezgru omeđenu moćnim zidinama. Iskoristite mogućnost večere u jednom zadarskom restoranu po želji. Noćenje u Zadru.
Nakon doručka, iskrcavanje do 9:00 sati.
Napomene:
premda je itinerer osmišljen prema krilatici „sve se može, ali ništa se ne mora“, dakle možete sami odlučivati na kojim aktivnostima želite sudjelovati, povrat novca za neiskorištene usluge nije moguć.
Ističemo da su moguće manje promjene itinerera i aktivnosti uslijed vremenskih i lokalnih uvjeta. Stoga, postoji mogućnost da se ručak služi na brodu umjesto večere i obratno.
Što je uključeno…
* Osmodnevno krstarenje u skladu s programom
* Polupansion u skladu s opisom rute
* Zakuska dobrodošlice
* Kapetanova večera
* Predstavnici vama na usluzi tijekom ukrcavanja i iskrcavanja
* Vodič tijekom čitavog krstarenja
* Najam bicikla (istaknite prilikom rezerviranja želite li iznajmiti zaštitnu kacigu)
* E-bicikli uz nadoplatu
* Vođene biciklističke ture i pješačenja prema programu
* Ulaznica za Muzej betinske drvene brodogradnje u Betini
* Vođeno razgledavanje Šibenika
* Ulaznica za tvrđave sv. Mihovila i Barone
* Kapučino u tvrđavi Barone
* Ulaznica za Nacionalni park Krka
* Ulaznica za Nacionalni park Kornati
* Ulaznica za Park prirode Telašćica
* Ulaznica za solanu u Ninu
* Vođeno razgledavanje Zadra


Galerija slika

 

Kalendar raspolživosti:

Boravišne i lučke pristojbe nisu uključene u cijenu i plaćaju se na brodu prilikom ukrcaja. Iznosi 35 € po osobi i tjednu, 17 € za djecu do 12 godina.

Preporuka za napojnice: Sigurno ćete rado usluge posade nagraditi napojnicom. Preporučamo iznos od 10 € po kabini i danu.

Top

All rights reserved © 2005-2023 I.D. RIVA TOURS

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružala najbolje korisničko iskustvo. Nastavljajući svoju posjetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće.
OK Više informacija