Rute D1

Ruta: Dubrovnik – Slano – otok Mljet – Makarska rivijera – Split – otok Hvar – otok Korčula – Dubrovnik
rezerviraj sad
 

Opis

 


Ruta:
Dubrovnik – Slano – otok Mljet – Makarska rivijera – Split – otok Hvar – otok Korčula – Dubrovnik
Od 13:00 do 15:00 sati ukrcavanje u luci Dubrovnik. Naš predstavnik dočekat će vas s pićem dobrodošlice i upoznati vas s posadom i s ostalim putnicima. Nakon zakuske, podižemo sidro i upućujemo se prema Slanom oko 16:00 sati. Prva stanica je uvala u kojoj ćemo uživati u prvom kupanju i sunčanju. Zatim nastavljamo svoj put prema Slanom. Večera na brodu i noćenje u Slanom. Želite li produžiti svoj boravak u Dubrovniku na dan dolaska, do Slanog možete stići autobusom navečer (na vlastiti trošak).
Nakon doručka, putujemo prema otoku Mljetu. Nakon stanke za kupanje i ručka u jednoj od bezbroj predivnih uvala polazimo prema Pomeni ili Polačama na otoku Mljetu. Mogućnost posjete nacionalnog parka (ulaznica uključuje izlet brodom na maleni otok sa samostanom, oko 17 € na licu mjesta). Preporučujemo kupanje u slanom jezeru čija je temperatura uvijek oko 2°C viša od temperature mora. Mogućnost večere i noćenje u Pomeni ili Polačama.
„Glava u hladovini, stomak na suncu, a noge u moru“ - ovom rečenicom je naš gost opisao svoj odmor proveden u Makarskoj rivijeri. Gusta borova šuma proteže obroncima Biokova i doseže fine šljunčane plaže s kristalno čistom vodom. Nakon ručka na brodu i poduže stanke za plivanje, nastavljamo prema gradu Makarskoj ili obližnjem mjestu u kasno poslijepodne. Mogućnost večere i noćenje.
Današnje odredište je Split, prijestolnica Dalmacije. Grad čija je prošlost duga 1700 godina, nekoć je bio palača rimskog cara Dioklecijana, a danas je pod zaštitom UNESCO-a. Nakon vođenog obilaska grada, imat ćete čitavu večer za sebe kako biste samostalno upoznali grad i uživali u živahnoj mediteranskoj atmosferi na čuvenoj splitskoj Rivi. Mogućnost večere i noćenje.
Napuštamo Split, prolazimo kroz tjesnac Splitska vrata između otoka Brača i Šolte i postavljamo pravac prema Hvaru. Putem se zaustavljamo u uvali za kupanje i sunčanje. Hvar je istoimeni glavni grad otoka i nalazi se podno tvrđave s koje se proteže krasan pogled na arhipelag Paklenih otoka. Mogućnost večere i noćenje.
Naše današnje odredište je otok Korčula. Na putu do Korčule uživamo u podužoj stanci za kupanje, tijekom koje ćemo također ručati. Starogradska jezgra Korčule jedna je od najljepših starih gradova Dalmacije i često je nazivaju malim Dubrovnikom jer nalikuje tvrđavi. Na brodu će biti organizirana Kapetanova večera i noćenje u rodnom gradu poznatog moreplovca i pustolova Marka Pola.
Usmjeravamo se prema Elafitskim otocima gdje ćemo se usidriti u jednoj od mnogobrojnih uvala i uživati u posljednjem kupanju u Jadranu i ručati. Potom se vraćamo na polazišnu točku krstarenja, odnosno u Dubrovnik. Nakon dolaska slijedi vođena tura po starogradskoj jezgri. Prošećite Stradunom, ne propustite priliku i obiđite nezaobilazne gradske zidine ili otiđite žičarom na 415 metara visok Srđ, odakle se pruža jedinstven pogled na stari grad i na more. Luka Gruž udaljena je samo nekoliko minuta autobusom do grada, čija je stanica u neposrednoj blizini našeg broda. Autobus polazi približno svakih deset minuta, cijena je 12 kuna (na kiosku) ili 15 kuna (u autobusu), posljednja vožnja u 2:00 ujutro. Mogućnost večere u Dubrovniku i noćenje.
Nakon doručka iskrcavanje do 9:00 sati.

Što je uključeno…
* Osmodnevno krstarenje u skladu s itinererom
* Polupansion (uključena je večera na dan ukrcaja, doručak i ručak ili večera narednih dana vašeg krstarenja)
* Kapetanova večera
* Predstavnici vama na usluzi tijekom ukrcavanja i iskrcavanja
* Vođena tura po Splitu
* Vođena tura po Dubrovniku

 

Kalendar raspolživosti:

Boravišne i lučke pristojbe nisu uključene u cijenu i plaćaju se na brodu prilikom ukrcaja. Iznosi 28 € po osobi i tjednu u sezoni 2022., 14 € za djecu do 12 godina, te 35 € po osobi i tjednu u sezoni 2023., 17 € za djecu do 12 godina.

Iznimno za luku ukrcaja Dubrovnik: Boravišna pristojba i prizemljenje iznose 35 € po osobi i tjednu u sezoni 2022., 17 € za djecu do 12 godina.

Preporuka za napojnice: Sigurno ćete rado usluge posade nagraditi napojnicom. Preporučamo iznos od 14 € po kabini i danu.

08. Listopad 2022

Top

All rights reserved © 2005-2022 I.D. RIVA TOURS

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružala najbolje korisničko iskustvo. Nastavljajući svoju posjetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće.
OK Više informacija